23948sdkhjf

Nu skal der firmanavn og CVR-nummer på gulpladebilerne

Der bliver tale om tusindvis af biler, og Dansk Håndværk bedømmer, at det bliver noget af en opgave at få lavet skiltningen på gulpladebilerne om.
Skiltefirmaerne får travlt de kommende måneder. En ny regel fra SKAT betyder nemlig, at blandt andet håndværkernes gulpladebiler fra årsskiftet skal være mærket tydeligt med firmanavn og CVR-nummer.

- Det er relativt få virksomheder, der har deres CVR-nummer stående på siden af bilerne. Derfor råder vi i øjeblikket vores medlemmer til at huske på de nye regler, hvis bilerne alligevel skal dekoreres om - så slipper de for en ekstra tur hos skiltefirmaet, fortæller direktør i arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk, Erik Møbius.

Skal lette kontrollen med ulovligt arbejde

Dansk Håndværk, der er organisation for blandet andet små og mellemstore byggevirksomheder, bedømmer, at det bliver noget af en opgave at få lavet skiltningen på gulpladebilerne om:

- Der bliver tale om mange, mange tusinde biler, der skal rettes til. Men formålet er, at SKAT lettere kan kontrollere sort arbejde og finde udenlandske virksomheder, der arbejder ulovligt. Så jeg tror, at langt de fleste virksomheder acceptere besværet, hvis det kan fjerne nogle af ulovlighederne, siger Erik Møbius.

SKAT er endnu ikke færdig med de præcise regler for størrelse og placering af navn og CVR-nummer. Foreløbigt må virksomhederne nøjes med et udkast til en bekendgørelse. Til gengæld kan Skat allerede nu love, at der følger bøder med, hvis reglerne ikke overholdes efter årsskiftet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078