23948sdkhjf

Plastindustrien protesterer på Christiansborg

Plastindustrien har sat kurs mod Christiansborg for at fortælle politikerne i Klima-, Energi- og Bygningsudvalget, at det nye lovforslag om lempelser i den såkaldte PSO energiafgift rammer skævt.
Der er lempelser på vej i energiafgifterne for erhvervslivet, den såkaldte PSO, men lempelserne rammer skævt. Det har Plastindustrien påpeget flere gange, og nu skal budskabet leveres til politikerne i Klima-, Energi- og Bygningsudvalget.

Lovforslaget L150 er førstebehandlet i Folketinget, og det skal endeligt vedtages senere i foråret.

Plastindustriens foretræde for udvalget sker den 24. marts, og Plastindustrien møder op i udvalget med en lille delegation, der har direktør Hans Hellstrøm Henningsen fra DBI Plastics i Stenlille og direktør Thomas Drustrup fra brancheorganisationen Plastindustrien i spidsen.

Klart budskab
Budskabet er ikke til at tage fejl af.

- Vi er glade, hver gang en energiafgift bliver lempet for vores medlemsvirksomheder, da en høj elpris er meget skadelig for branchens konkurrenceevne. Vi er dog ikke tilfredse med størrelsen af PSO-lempelsen i L150. Men vi er især utilfredse med måden hvorpå, at lempelsen bliver implementeret i praksis, der forekommer både ulogisk og usammenhængende, siger Thomas Drustrup.

Han uddyber.

- Helt konkret så vi gerne, at lempelsen blev målrettet et mere bredt udsnit af de danske plastvirksomheder. I øjeblikket har Plastindustrien en større gruppe af virksomheder, der er afskåret fra lempelserne på grund af deres NACE-kode registrering, selvom virksomhedernes energiforbrug, produktionsprocesser og produkter i mange tilfælde er præcis de samme.

Nedjustering nødvendig
Plastindustrien påpeger, at hvis man virkelig vil forbedre MMV’ernes konkurrenceevne i Danmark, så er det også nødvendigt at nedjustere antallet af administrative byrder i lovforslaget, så det bliver lettere for virksomhederne at få del i lempelserne.

- Vi håber, at vi med vores deputation kan påpege nogle af de største skavanker i L150, så udvalgets medlemmer revurderer deres syn på dele af lovforslaget inden den endelige vedtagelse, siger Thomas Drustrup.

Udfordringen for politikerne i Folketinget er, at de NACE-koder – der er med positivt i L150 – er dikteret af EU’s regler om statsstøtte.

- Derfor går vi i første omgang efter at overbevise et dansk politisk flertal om at tage ny dialog med EU om at udvide listen med NACE-koder, så den passer bedre på i en dansk industrikontekst.

Plastindustrien fornemmer politisk velvilje til at kigge på indholdet i lovforslaget.

- Under 1. behandlingen åbnede Venstres ordfører på lovforslaget Thomas Danielsen op for, at han meget gerne så flere gartnerivirksomheder inkluderet i lovforslaget. Thomas Danielsen bekræftede samme dag via Twitter, at Venstre også arbejder for at få flere plastrelaterede NACE-koder inkluderet, så vi fornemmer nogen politisk velvilje til at tage spørgsmålet op igen med EU, siger Thomas Drustrup.

Plastindustrien: PSO-lettelser rammer skævt

Det bliver virksomhedernes NACE-koder, der afgør, om en virksomhed får del i lempelserne i PSO-afgiften.
På listen over de lempelsesberettigede plastrelaterede NACE-koder er:
2016 - Fremstilling af basisplast
2221 - Fremstilling af plader, ark, rør og slanger samt profiler af plast
2222 - Fremstilling af plastemballage
2314 - Fremstilling af glasfiber

Til gengæld er følgende NACE-koder ikke på listen:
2229 - Fremstilling af andre plastprodukter
2223 - Fremstilling af bygningsartikler i plast
2896 - Fremstilling af maskiner til produktion af plast og gummi

Kilde: Plastindustrien
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079