23948sdkhjf

Bornholm ruster sig til offshore-boom

Bornholmske virksomheder går sammen i et netværk for at stå godt rustet, når offshore-bølgen rammer Østersøen.
Seks bornholmske virksomheder vil gennem et strategisk samarbejde servicere offshore-branchen. Det skal ske gennem netværket Offshore Center Bornholm – eller blot OC Bornholm. De seks virksomheder er vidt forskellige, men de har det til fælles, at de på hver deres måde kan servicere offshore-branchen.

- Bornholm har med sin helt unikke placering et stort og uudnyttet potentiale inden for offshore. Østersøen er udnævnt som et af de største vækstområder for vindmøller i årene frem. Vores geografiske placering gør os til et oplagt centrum for udviklingen, og øens mange kompetencer gør, at vi naturligvis skal være en del af den udvikling, siger netværkets formand, Mads Studsgaard.

Udover at være formand for netværket er Mads Studsgaard også direktør i den ene af de seks virksomheder, nemlig transportfirmaet Bech Hansen & Studsgaard. De øvrige virksomheder er Rønne Havn, Bornholms Lufthavn, energiselskabet Østkraft, Sydhavnens Motorværksted og Bornholms Elektromotor. Netop virksomhedernes forskellige kompetencer skaber en stærk alliance og fundamentet for et stort vækstpotentiale.
Tusinder af skibe

- Vores fantastiske beliggenhed midt i Østersøen betyder, at der årligt passerer tusindvis af skibe forbi øen. Skibe, der på forskellig vis har behov for en lang række serviceydelser. Vi har erfaringerne og kompetencerne, og derfor samler vi nu kræfterne i et strategisk samarbejde, så vi kan stå stærkere i den fremtidige konkurrence, understreger Morten Studsgaard.

- Målet er derfor nu at få markedsført Bornholm som offshore-aktør inden for vindmøller og vindenergi. Vi vil tilbyde Bornholm som servicehub til de mange planlagte vindfelter i Østersøen. Vi vil også være serviceudbyder af en lang række maritime serviceydelser til de mange skibe, der hver dag passerer forbi øen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094