23948sdkhjf

Svært år gav acceptabelt resultat hos Sanistål

2014 endte med en lille omsætningsstigning og sorte tal på bunlinjen hos stål-, teknik- og vvs-grossisten.
Med en omsætning på 4,375 mia. kr. i 2014 var der tale om en beskeden stigning på 68 mio. kr. sammenlignet med året før.

Årets resultat af primær drift steg samtidig med 47 mio. kr. til 75 mio. kr., og resultat før skat steg med 30 mio. kr. til 56 mio. kr.

Tager markedsandele i Østdanmark
Sanistål har opereret på et byggemarked med moderat vækst og et vvs-marked med et lille fald. Stål-indtjeningen er realiseret under det i forvejen pauvre 2013, og kun industri-markedet har udviklet sig stabilt.

- De svære markedsvilkår til trods har vi øget omsætningen i Danmark, og derved opnået større markedsandele. Væksten er opnået gennem en større salgsindsats i det østlige Danmark, voksende succes med vores koncepter samt en målrettet indsats i projektforretningen og overfor eksisterende kunder, udtaler administrerende direktør Christian B. Lund i koncernens regnskab.

- Det tyske marked har været under pres i 2014, hvilket har ført til et fald i vores omsætning. I Østeuropa har vi fastholdt vores aktivitetsniveau på markeder, der mærker effekten af krisen i Ukraine. Aktiviteten i Serman & Tipsmark har været præget af en afmatning på det norske offshore-marked, fortsætter han.

Forventer flad udvikling
I Saniståls Byggeri-division omsatte man i alt for 1,987 mia. kr. i 2014 mod 1,956 mia. kr. året før. Fremgangen skyldes ifølge regnskabet hovedsageligt den øgede salgsindsats i Østdanmark. Driftsresultatet (EBITDA) endte på 45 mio. kr. mod 51 mio. kr. i 2013.

I Industri-divisionen blev det til en stigning i omsætningen på 1,6 procent til 2,388 mia. kr. Omsætningsstigningen kommer på trods af faldende stålpriser. EBITDA i divisionen faldt til gengæld med 9 mio. kr. til 100 mio. kr.

I 2015 forventer Sanistål fortsat en flad udvikling i såvel bygge- og anlægsbranchen som i industri-sektoren. Derfor kalkulerer man med et resultat af primær drift (EBIT) på 80-110 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093