23948sdkhjf

To danske industriteknikere til WorldSkills

Danmark stiller med to industriteknikere, når verdensmesterskaberne i håndværk, WorldSkills, afholdes i Brasilien i august. Forberedelserne er allerede i fuld gang.
Verdenseliten inden for håndværksfagene mødes til verdensmesterskaberne i håndværk, WorldSkills, i São Paulo. Mesterskaberne afholdes den 11. til 16. august. Her vil flere end 1.200 deltagere fra hele verden dyste i 50 discipliner.

Blandt de danske deltagere er Industriens Uddannelser repræsenteret med industriteknikerne Robin Wilfred Oudal fra Kastrup, der deltager i fræsekonkurrencen og er forsvarende danmarksmester, og Nikolaj Vadstrup Pedersen fra Viborg, der deltager i drejekonkurrencen. Robin går på Københavns Tekniske Skole og er i lære hos A.K.S. Finmekanik. Nikolaj går på Mercantec og er i lære hos Grundfos. De deltog begge ved DM i Skills 2015 og har altså prøvet at stå i konkurrencesituationer tidligere. Dog er en konkurrence som WorldSkills af en lidt anden kaliber, presset er større og modstanden hårdere.

- Der er ingen tvivl om, at det er en hårdere konkurrence end under DM i Skills. Flere af dem, der deltager i WorldSkills, vil have trænet i årevis frem mod det her mesterskab. Men jeg glæder mig til at komme ned og opleve stemningen og atmosfæren og se niveauet. Det er et kæmpe set-up og udstillingsvindue, og det bliver spændende at måle sig mod de bedste i verden, siger Nikolaj, der to gange tidligere har deltaget ved DM i Skills.

Også Robin, der vandt konkurrencen for industriteknikere ved DM i Skills 2015, glæder sig til at komme til Brasilien og prøve sig selv af på den helt store scene.

- Det bliver kæmpe stort. Det er en stor konkurrence og en stor begivenhed. WorldSkills er jo både en konkurrence, hvor der kåres en verdensmester, men det er også en mulighed for at prøve sig selv af. Jeg er spændt på at se, om jeg har en chance, eller om de jorder mig totalt. Men én ting er sikkert: Det er stort, vi kommer velforberedte, og vi vil selvfølgelig prøve at gøre Danmark stolt, lyder det fra danmarksmesteren.

Forberedelserne er i fuld gang
Det er vigtigt, at deltagerne er helt klar, når konkurrencerne starter til august, og forberedelserne er allerede godt i gang. De to industriteknikere er netop hjemvendt fra et træningsophold i Tyskland, hvor de fik mulighed for at blive fortrolige med de computerstyrede CNC-maskiner, de skal dyste på i São Paulo til sommer.

- Der skal præsteres 100 procent alle de tre dage, konkurrencerne strækker sig over. Det handler om at komme godt fra start, og der er ikke plads til at sige ”nu skal vi også lige i gang”. Den skal sidde der i første hug. I modsætning til DM i Skills, hvor vi er seks industriteknikere, der dyster om DM-guldet, er vi her 22 deltagere. Det er de bedste fra de repræsenterede lande, så konkurrencen er bare enormt hård, siger Nikolaj.

Det er ikke kun faglig træning, der indgår i deltagernes forberedelser, men også mental coaching af deltagerne, så de har de bedst mulige forudsætninger for at modstå det store pres, der er forbundet med konkurrencer på allerhøjeste niveau.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093