23948sdkhjf

Fynsk værktøjsmager har succes i Kina

100 procent. Så meget steg eksporten for AM Værktøj til Kina i 2014, da de solgte deres første værktøj til en kinesisk fabrik.
Odense-virksomheden AM Værktøj har taget et skridt ind på det kinesiske marked. Det er sket med et salg til en kinesisk underleverandør til BMW i Kina sidste år. Det er første gang, at den fynske virksomhed eksporterer til Kina, forklarer medejer og administrerende direktør, Torben Viby.

”Vi har leveret værktøjer til BMW’s underleverandører i Europa. De havde gode erfaringer med vores produkt, og derfor fik vi ordren fra Kina, da de etablerede deres produktion,” siger Torben Viby til Jern & maskininduustrien..

Han forklarer, at den kinesiske ordre kom i foråret sidste år og blev leveret sidst 2014. Derudover har AM Værktøj haft værktøjsmagere i Kina for at køre værktøjet ind.

Ordren fra den folkerige nation har udgjort fem pct. af AM Værktøjs omsætning i 2014.

”Vi har tjent penge på ordren, og det er vi selvfølgelig glade for,” siger Torben Viby.

Grønne hoser
Torben Viby forklarer, at de var lidt overraskede, da de fik forespørgslen.

”Vi havde jo altid fået at vide, at vi laver for dyre værktøjer, men nu vil kineserne også lave det i samme kvalitet som i Europa.”

Nu er døren åbnet ind til det kinesiske marked, og Torben Viby forklarer, at der har været positive tilkendegivelser fra den kinesiske kunde.

”Så nu gælder det om at gøre vores hoser grønne, så vi kan få nye ordrer,” siger direktøren. I dag er der 50 ansatte på virksomheden, der har oplevet stor vækst gennem de sidste seks år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085