23948sdkhjf

Ny generation tager over hos UG Metal

Tredje generation af familien Udengaard overtager nu det østjyske metalstøberi i forbindelse med virksomhedens 40 års jubilæum.
Medarbejderne hos UG Metal i Hedensted kommer dog ikke til at mærke forskel. Den nye ejer er den nuværende direktør, Mikkel Udengaard (38), som hidtil har delt aktiemajoriteten med sin far Lars Udengaard (70). Generationsskiftet sker helt efter planen, forklarer Mikkel Udengaard:

- Vi har talt om det i nogen tid, og det var oplagt at gennemføre nu. Min far har ikke været involveret i den daglige drift i flere år, men primært fungeret som konsulent fra tid til anden. Nu vil han nyde sit otium efter i alt 45 år i branchen, og så har jeg overtalt ham til at fortsætte i bestyrelsen. Det er 40 år siden, min farfar stiftede Th. Udengaards Metalstøberi, og der er lidt symbolik i, at generationsskiftet sker i forbindelse med jubilæet, siger han og fortæller videre, at de seneste år har budt på pæne resultater, og den positive udvikling ser ud til at fortsætte:

- Vi er i gang med flere spændende projekter, hvor vi både fungerer som rådgiver og hovedleverandør. En type af opgaver der klart er i vækst.

Har prøvet det meste
Mikkel Udengaard har arbejdet i familievirksomheden siden 2002 og siddet i direktørstolen siden 2009. Han har prøvet kræfter med de fleste jobfunktioner på støberiet, og det er ifølge ham selv en stor fordel, når nye projekter skal vurderes:

- At kende processerne i praksis har givet mig en solid ballast. Der er sket meget siden jeg begyndte her for 13 år siden. Tidligere handlede det mere om, at konstruere en form, som kunne fremstille emnet efter kundens ønske. I dag er vi ofte involveret i selve udviklingsdelen og dermed også prototypen. Der er mere sparring, og det stiller større krav til alle i virksomheden, forklarer han og uddyber, at man i produktionen udfører cronit- og sandstøbning i gods som aluminium, rødgods, messing og alubronze:

- Men vi har også vores eget selvstændige kokillestøberi, hvor vi laver metalstøbning af aluminiumslegeringer i permanente stålforme.

Danmark størst
UG Metals eksportandel er på cirka 25 procent, og særligt Norge og Sverige er flittige kunder i Hedensted. Danmark er dog det primære marked, og sådan forventer Mikkel Udengaard, at det altid vil være:

- Vi har mange trofaste kunder herhjemme. De ved, hvad vi står for, og vi ved, hvad de forventer. Vores eksportandel skal nok vokse yderligere, især på offshoredelen, hvor vi har en del kunder i Norge. Men vi er også involveret i nogle store danske projekter på det felt, så hjemmemarkedet har meget høj prioritet, slutter Mikkel Udengaard.

40 års jubilæet og generationsskiftet markeres med reception hos UG Metal torsdag den 9. april klokken 13-17.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25