23948sdkhjf

Nordk værft solgt til dansk offshore-koncern

Semco Maritime overtager aktiviteterne på Hanøytangen fra norske Bergen Group.
Industriområdet på Hanøytangen uden for Bergen har i en lang årrække været et vigtigt aktiv for Bergen Groups offshore-division. Bergen Group har imidlertid fundet et salg nødvendigt med henblik på at styrke fundamentet for fortsat vækst på Hanøytangen.

- Offshore-markedet er blevet mere udfordrende, volatilt og komplekst. Øget international konkurrence er forventeligt, og det medfører et behov for betydelig og fleksibel projektkapacitet samt fremtidige investeringer i at udvikle værftet. I den forbindelse har Bergen Group vurderet flere strategiske alternativer og finansielle tiltag for Hanøytangen. Samlet set har bestyrelsen i Bergen Group konkluderet, at et frasalg af både ejendomme og driftsaktiviteter er den bedst mulige løsning, siger Magnus Stangeland, bestyrelsesformand for Bergen Group.

Køb fuldender Nordsø-trianglen
Parterne planlægger at gennemføre frasalgene endeligt inden for tre-fire uger, og herefter vil Semco Maritime videreføre aktiviteterne på værftet. Salgsaftalerne omfatter ikke den positive finansielle effekt af det igangværende rig-projekt på Safe Bristolia, der forventes gennemført af Bergen Group omkring tidspunktet for endelig gennemførelse af frasalgene.

- Bergen Group har i mange år samarbejdet med Semco Maritime på en række projekter på Hanøytangen. Vi er godt tilfredse med at overdrage den fremtidige udvikling af dette unikke offshore-værft til så veletableret en international projekt- og ingeniørvirksomhed, og vi ser et spændende potentiale i det fremtidige samarbejde mellem Bergen Group og de nye ejere på Hanøytangen med afsæt i Bergen Group Services’ stærke position inden for industriel og maritim service, siger Magnus Stangeland.

Semco Maritime ser frem til at overtage driftsaktiviteterne på Hanøytangen:

- Opkøbet er et vigtigt strategisk skridt for Semco Maritime i bestræbelserne på at realisere vores ambition om at blive førende i Nordsøen inden for projekter, service og vedligeholdelse på rig-markedet. Hanøytangen har fremragende faciliteter og er den dybeste tørdok i Europa. Det passer perfekt med vores nuværende faciliteter i Esbjerg og Invergordon. Med Hanøytangen fuldender vi vores tilstedeværelse i Nordsø-trianglen, så vi kan gå til kunderne med et særdeles stærkt tilbud fra en af de største og stærkeste opgraderings- og servicefaciliteter for rigs i Europa, siger Steen Brødbæk, administrerende direktør for Semco Maritime.

Bygninger frasælges
Udover salget af driftsaktiviteterne til Semco Maritime har Bergen Group endvidere solgt selskabets ejendomme på Hanøytangen til Hellik Teigen. Virksomheden har i forvejen betydelige landbesiddelser i området.

- Med dets beliggenhed og faciliteter er Hanøytangen et unikt område i europæisk sammenhæng, og vi er meget tilfredse med denne mulighed for at udvide vores ejerskab i området. Vi ser frem til at byde så stærk og velanset en aktør som Semco Maritime velkommen til Hanøytangen på permanent basis.
Vi er sikre på, at de med succes kan realisere faciliteternes fulde potentiale, siger Ring Tore Teigen, administrerende direktør for Hellik Teigen.

- Vi ser frem til at samarbejde med Hellik Teigen som en stærk lokal partner om den fremtidige udvikling af faciliteterne på Hanøytangen, hvor vi har identificeret væsentlige udviklingsmuligheder. Med denne aftale vil vi etablere et stærkt tredje ben i vores aktiviteter inden for rigopgradering og -service i Nordsøen, og vi er overbeviste om, at vi kan overføre viden og processer samt best practice fra vores øvrige enheder og udnytte markedspotentialet, så Hanøytangen bliver både succesfuldt og lønsomt, siger Steen Brødbæk.

Den samlede salgspris udgør 245 mio. norske kr.

Artiklen er en del af temaet Offshore.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094