23948sdkhjf

Industri-lederen skal føre an i stress-dialog

Jan Lorentzen fra Dansk Industri mener, at mænds problemer med stress er undervurderet. Virksomhedsledere bør skabe et rum, der gør det lettere for mænd at tale om deres problemer.
- Jeg tvivler på, om det er rigtigt, at mænd er mere stressede end kvinder. Men et godt bud er nok, at de ligger på samme niveau. Mange mænd går under radaren, fordi de ikke vil erkende deres stresstilstand. Og hvis de vil, er det ikke sikkert, at de vil snakke højt om det, siger Jan Lorentzen, der er fagleder med speciale i psykisk arbejdsmiljø i Dansk Industri.

Derfor stilles der store krav til lederen af mandearbejdspladser, mener han.

- Mænd er ikke gode til at snakke om deres følelser. "Jeg oplever ikke at slå til" – sådan en udmelding fra en kriseramt medarbejder får man nok snarere som leder i socialforvaltningen, hvor 12 ud af 13 medarbejdere er kvinder, end som leder af en arbejdsplads i metalindustrien. Her bliver det så ekstra vigtigt, at lederen fører an i en nødvendig samtale: "Hvilken type stress er det, vi ønsker at forebygge på denne arbejdsplads?" Som leder bør man forsøge at fremme en åben dialog, siger Jan Lorentzen.

Læs hele historien i den trykte udgave af Jern & Maskinindustrien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094