23948sdkhjf

Stærke mænd på randen af sammenbrud

Den er helt gal med mænds evne til at erkende, når symptomer på stress banker på. Det gælder også i industrisektoren. Løsningen behøver ellers ikke at være så kompliceret, siger erhvervspsykolog og forfatter Majken Matzau.
Omkring 12 procent af danskerne lider af alvorlig stress. De er enten sygemeldt eller på kanten til at blive det. Heraf er – officielt - 9 procent mænd og 15 procent kvinder.

- Tallene snyder. Mænd har i dag et større problem med stress end kvinder, vurderer stressekspert Majken Matzau, som for nylig, sammen med ernæringseksperten Umahro Cadogan, udgav bogen "Rigtige mænd går også i sort".

- Mænd sniger sig udenom stress-statistikkerne. De undgår helst lægen, de beder ikke om hjælp, og de taler ikke om deres følelser og psykiske tilstand med deres omgivelser. Derfor bliver de ofte først en del af statistikkerne, når de ligger i ambulancen på vej til hospitalet, siger Majken Matzau.

Hun vurderer, at 350.000 danske mænd lider af klinisk stress – et tal, der er et pænt stykke over det officielle tal.

- Næsten fire gange så mange mænd som kvinder begår selvmord i Danmark hvert år. Alene herudaf kan vi udlede, at mændene har det dårligere end kvinderne. Mange ville kunne være blevet hjulpet, hvis de havde erkendt deres indre tilstand og havde rakt ud efter hjælp, siger Majken Matzau.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156