23948sdkhjf

Sverdrup sælger norsk viden om stål

Norske Sverdrup Steel har gjort sit indtog i Danmark, hvor målgruppen er de underleverandører, der gerne vil ind i specielt den norske olie- og gasindustri.
For norske Sverdrup Steel er målgruppen de underleverandører, der gerne vil ind i specielt den norske olie- og gasindustri.

Her er det NORSOK-certificeret stål og helt specielle legeringer, der skal løfte danske metalbearbejdende virksomheder ind i fødekæden hos eksempelvis Statoil.

Det brede udvalg i højkvalitetsstål vises naturligvis frem, når Sverdrup er med på O&M Offshore i Fredericia, men historien rækker dybere end det.

For det handler også om viden om de forskellige legeringer, fortæller Marlene Thomassen, som er Sverdrup Steels salgschef i Danmark.

- Vores budskab er, at når man som dansk virksomhed starter op som underleverandør til norsk offshore, så giver vi den hjælp, der skal til. Sverdrup Steel har eksempelvis egen ekspert i metallurgi i huset, og det kan virkelig være en stor hjælp for mange, forklarer Marlene Thomassen.

Hun uddyber.

- Underleverandørerne har deres egne krav, og slutkunderne har deres krav. De krav er vi med til at binde sammen, og vi har den nødvendige viden til det internt i huset. Det er en af vores styrker, siger Marlene Thomassen, som er eksportuddannet i stålsektoren.

Sælger sikkerhed
Marlene Thomassen understreger, at Sverdrup Steel på den måde sælger de rigtige produkter i den rigtige kvalitet, og dermed også sælger sikkerhed for, at kunden ved præcist, hvad der kommer ind gennem porten.

- Det er helt afgørende. For det kan koste rigtig, rigtig mange penge, hvis et nedbrud eksempelvis betyder, at en borerig er helt ude af drift, forklarer hun.

Og når det handler om viden og standard for stål til norsk offshore i den danske industri, er der masser at komme med for de norske ståleksperter fra Sverdrup.

- Der er typisk ikke specielt stor viden om det her i den enkelte virksomhed. De kender ikke helt væsentligheden af det her, siger Marlene Sverdrup, som føler, at der er blevet taget godt imod Sverdrup Steel i Danmark.

Og det på trods af, at branchen i Danmark er præget af, at de enkelte underleverandører er tæt knyttet til faste grossister.

- Det tager tid at arbejde sig ind i markedet og ind i leverandørkæderne. I Danmark er der mange, der sælger standardvarer af rustfri stål. Men vi har haft et godt år, vi er i balance i Danmark, og vi har gang i nogle spændende ting, som kan blive til nogle gode samarbejder, vurderer Marlene Thomassen.

Hun forklarer, at hun blandt andet har fået kunder, der skal bruge specielle stållegeringer til fremstilling af scrubbere til rensning af røg fra færger og fartøjer, der bevæger sig tæt på land.

Klar til messe
Når offshoremessen åbner dørene i Fredericia i juni, så er Sverdrup Steel med på en stand. Målet er at vise både navn, produktprogram og viden frem for messegæsterne.

Sverdrup Steel får plads lige ved siden af fællespavillonen for Danish Marine & Offshore Group.

At messen bliver afholdt i en tid med afdæmpet aktivitet er ikke nødvendigvis dårligt, vurderer Marlene Thomassen.

- Branchen er jo præget lidt af en omvæltning fra total overophedning til afmatning, men nu sker der noget igen. Vi håber, at de ansatte i branchen har tid til at besøge messen, siger hun.

Marlene Thomassen vurderer samtidig, at aktivitetsniveauet skubbes lidt i forhold til den svingende oliepris.

- Hvis man ikke investerer i nyt udstyr, så skal det gamle vedligeholdes, og vi har i Sverdrup Steel ikke mærket den store nedgang. Men jeg tror også, der kommer til at ske mere igen, siger hun med henvisning til, at der på den norske sokkel netop er åbnet det nye felt Johan Sverdrup, hvor der er valgt to ud af fire operatører.

Og måske får danske underleverandører også plads i feltet.

- Vi skal ud med budskabet, at vi har højtlegeret stål med de her helt specielle legeringer på hylden, siger Marlene Thomassen.

I 2014 omsatte Sverdrup Steel for cirka 700 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095