23948sdkhjf

Nyt svejsesamarbejde ser dagens lys

Force Technology har indledt et samarbejde med AMU-Vest om efteruddannelse inden for svejsning.
AMU-Vest indgår en såkaldt udliciteringsaftale med Force Technology således, at Force Technology får mulighed for at anvende AMU-programmet til kompetenceløft hos deres samarbejdspartnere.

Virksomhederne kommer således til at nyde godt af både Force Technologys kompetencer inden for svejseteknik og AMU-centrets ekspertise inden for netop denne type uddannelser.

Det nye er, at de mange eksperter i værkstederne hos Force Technology nu også træder ind i rollen som faglærere og deler ud af deres viden og teknikker med henblik på at hæve det samlede kvalitetsniveau inden for avanceret svejseteknik.

- De høje krav, som man i mange år har kendt inden for både energisektoren på land og inden for olie- og gassektoren offshore, har stille og roligt bredt sig til at alle typer industrier, der anvender elementer med svejsninger. I dag er HSEQ, fællesbetegnelsen for health, safety, environmental and quality, ikke længere bare udtryk, der anvendes offshore, men også i mange landbaserede virksomheder, siger afdelingschef ved Force Technology i Esbjerg, Lars Frank.

- HSEQ ligger lige under huden hos os, så udover at få svejserne uddannet af områdets fagligt dygtigste svejsere, tages der blandt andet også højde for sundhed, sikkerhed, miljø og kvalitetskrav, når vi sammen med AMU-Vest løfter de VEU-finansierede svejsekurser en etage op, uddyber han.

Direktør Torben Pedersen, AMU-Vest, ser også store fordele i at udlicitere dele af svejseundervisningen:

- Vi er gode på efteruddannelser. AMU-Vest har erfaring i at planlægge og afvikle kurser, så de fuldt ud lever op til at alle de krav, der gælder for arbejdsmarkedsuddannelser, og desuden er vi virksomhederne behjælpelige med alt det praktiske med lønrefusion, kørselstilskud og tilskud til overnatningsfaciliteter, hvis dette er aktuelt. Nu vil nogle af landets bedste svejseeksperter så supplere vore egne dygtige undervisere – hvilket er ganske unikt, udtaler han.

Udover svejsekurser beskæftiger AMU-Vest sig blandt andet med en stribe grundkurser, kurser om behandling af stålkonstruktioner, stilladskurser, faldskikring og andre sikkerhedskurser inden for byggeri og montage samt vejtransportkurser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078