23948sdkhjf

Ordrer tikkede ind efter messebesøg

Rolf Schmidt Industri Plast i Kolding øgede sidste år aktivitetsniveauet på eksportsiden. Efter et besøg på messe i Leipzig tikkede flere ordrer ind før hjemkomst eksportsucces.
Rolf Schmidt Industri Plast i Kolding øgede sidste år aktivitetsniveauet på eksportsiden. Det har udmøntet sig i flere ordrer fra den europæiske maskinindustri, men offshorefremgangen stagnerer.

Det er specielt en øget tilgang af især tyske kunder, der får ledelsen til at erklære sig tilfreds med fremstødet, som blev iværksat i efteråret. Målrettede aktiviteter på brancherelevante messer har hurtigt givet resultater, fortæller direktør Flemming Andreassen:

- Responsen har været ganske markant. Da vi kom hjem fra en messe i Leipzig i februar var der for eksempel allerede tikket ordrer ind. Generelt er især de tyske virksomheder meget opsatte på at teste kvaliteten. Når de har fået syn for sagen, vender de tilbage med flere opgaver, siger han og tilføjer, at selvom Tyskland fører an i eksportvæksten, er målet klart defineret:

- Vi skal bredere ud. Udfordringen er, at vi gerne selv vil styre salgsprocessen uden brug af agenter. Det kan lade sig gøre i vores nabolande, men det er straks sværere, når vi skal længere syd- og østpå. Vi vurderer forskellige tiltag i øjeblikket. Når det er sagt, er vi tilfredse. Der er dialog med potentielle kunder i flere lande, og vi arbejder med en meget interessant forespørgsel fra Canada.

Offshore Norge stagnerer
Den sydjyske virksomhed har i mange år produceret plastemner til offshoreindustrien i både Danmark og Norge. Omsætningen på det felt er kun gået op de senere år, men i Norge er fremgangen nu stagneret, konstaterer Flemming Andreassen:

- Vi har en lille skare af kunder deroppe, og de har altid lagt en pæn portion ordrer hos os. Jeg har netop besøgt flere af dem, og de er bekymrede over udviklingen med de lave oliepriser. Der er ikke råderum til at investere længere. Nu er det primære at holde fast i arbejdspladserne. De oplever en helt ny virkelighed, siger Andreassen og understreger, at der stadig tikker norske ordrer ind:

- Det er til vores fordel, at vi er gode til at håndtere mange små serier. Det efterspørger nordmændene stadig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094