23948sdkhjf

Punktum for den første offshore-messe

Onsdag klokken 17 sluttede den første udgave af O & M Offshore Expo 2015, som satte fokus på drift og vedligehold i den danske offshore-industri.
På de knap 100 stande i Messe C Fredericia kunne de besøgende fagfolk orientere sig om det nyeste inden for sikkerhedsudstyr, arbejdstøj, værktøj, rådgivning, uddannelse med mere. Målgruppen var alle de aktører, der arbejder med borerigge, havvindmøller og andre offshore- og maritime forretningsområder.

Den umiddelbare dom både fra arrangør- og udstillerside var nogenlunde enslydende efter premiereudgaven af offshoremessen: Der var tale om to gode dage med fagligheden i højsædet, networking og et velfungerende koncept. Men det samlede besøgstal på 1.159 fagfolk kunne man godt have ønsket sig højere.

Ikke desto mindre havde eksempelvis Etisoft fra Silkeborg en god messe. Virksomheden, der sælger mærkningssystemer til blandt andet offshore-industrien, fik særligt på førstedagen tirsdag skabt mange nye og løfterige kontakter.

- Dem skal vi arbejde videre med i den kommende tid. Det er naturligvis altid svært at spå om, hvad det fører med sig. Men hvis eksempelvis et stort projekt, som vi skal give bud på, kommer hjem, så er deltagelsen her bestemt forrentet, bemærker direktør John Petersen, som synes godt om konceptet bag O & M Offshore Expo.

Det samme gør maskinfabrikken og handelsvirksomheden Zülau fra Ikast, som begge messedage trak masser af besøgende til standen. Det var ikke mindst de svensk-producerede ActSafe håndholdte hejseværk, der tiltrak sig opmærksomhed. De kan løfte eksempelvis montører til vindmøller op af et arbejdsreb med op til 22 meter i minuttet – og de blev flittigt demonstreret op og ned fra messehallens loft.

- Vi havde ikke nogen specifik forventning til dagene her, men det er gået rigtig godt. Vi har både haft gode snakke med eksisterende og potentielle kunder – faktisk har der også været mange, som ikke direkte kommer fra offshore-området, beretter Palle Zülau og Ralf Søndergaard på standen.

Peter Sunesen, projektleder i Messe C, betegner premiereudgaven af O & M Offshore Expo som en god platform at udvikle messen yderligere ud fra.

- De faldende oliepriser har ramt offshore-industrien ganske hårdt, og det vil naturligt nok afspejle sig på en messe som denne. Men branchen har et kæmpe udviklingspotentiale og vil naturligvis genvinde kampformen, og så bliver det alt andet lige nemmere at sætte industrien stævne, mener han.

- Men nu vil vi i første omgang sammen med branchen sætte os og evaluere på messen. Hvis opbakningen fra offshore-området er til stede, er vi naturligvis klar til at bruge de indhøstede erfaringer til at skabe en endnu bedre messe om to år, konstaterer Peter Sunesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079