23948sdkhjf

Lego investerer en milliard i bæredygtige materialer

Koncernen etablerer ”Lego Sustainable Materials Centre” og forventer at ansætte flere end 100 medarbejdere.
Lego annoncerer i dag en markant investering på 1 mia. kr., der dedikeres til forskning, udvikling og implementering af nye, bæredygtige materialer til fremstillingen af Lego-elementer og emballage. Jørgen Vig Knudstorp, administrerende direktør for Lego-koncernen siger:

- Det er et stort skridt for Lego-koncernen på vejen mod at nå vores ambition om bæredygtige materialer i 2030. Vi har allerede taget vigtige skridt for at reducere vores udledning af CO2 og gøre noget godt for miljøet ved at reducere æskestørrelser, ved at introducere FSC-mærkede æsker og gennem vores investering i en havvindmøllepark. Nu øger vi vores fokus på materialer.

Investeringen fører til etableringen af Lego Sustainable Materials Centre. Centeret får base i koncernens hovedsæde i Billund og kommer til at omfatte alle nuværende funktioner og medarbejdere, der arbejder med at finde nye materialer. Herudover forventer Lego, at der skal rekrutteres flere end 100 specialister inden for materialeområdet i de kommende år for at arbejde på opgaven.

Organisationen for Lego Sustainable Materials Centre bliver etableret i løbet af 2015 og 2016, og det ventes, at der bliver oprettet satellitfunktioner på relevante lokationer rundt om i verden. Ydermere vil centeret samarbejde og indgå partnerskaber med relevante, eksterne interessenter og eksperter.

Betydelige ressourcer påkrævet
Beslutningen om markant at intensivere arbejdet med at finde bæredygtige materialer blev taget på den seneste generalforsamling i Lego i maj 2015.

I 2012 informerede koncernen første gang om ambitionen om at finde og implementere bæredygtige alternativer til nuværende materialer, der anvendes til at fremstille Lego-produkter, i 2030. Ambitionen er en del af Legos samlede arbejde for at minimere koncernens påvirkning af miljøet og have en positiv indvirkning på den verden, vores børn kommer til at arve.

Eksempelvis blev der lavet flere end 60 milliarder Lego-klodser i 2014 – det ville reducere Legos påvirkning af miljøet markant at finde alternativer til de nuværende materialer, der anvendes til fremstillingen af disse elementer.

- De tests og den research, vi allerede har udført, har givet os større indsigt i de udfordringer, vi skal løse for at nå vores ambition, og vi går nu ud og tilfører betydeligt flere ressourcer for at være klar til at gå ind i den næste fase i jagten på alternative materialer. Jeg er begejstret for det engagement, der er i bestyrelsen og ejerfamilien til virkelig at sætte skub i arbejdet for at sikre et vedvarende positivt aftryk, siger Jørgen Vig Knudstorp.

Artiklen er en del af temaet Plast.

Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109