23948sdkhjf

Damstahl skærer sig til tidoblet bundlinje

Afskedigelser lagde grunden for et stærkt 2014-resultat hos den rustfri-stålgrossist. Men bundlinjen bliver mindre i 2015.
Stigende stålpriser, øget tonnage og en trimmet organisation betød, at Damstahl-koncernen stort set tidoblede sin bundlinje sidste år - til 64,4 millioner kroner før skat. En bedrift, som den rustfri-stålgrossist dog ikke kommer til at gentage i 2015.

En lind strøm af tungtlæssede lastbiler fordelte sidste år 68.000 tons rustfri produkter ud i Europa fra Damstahls lagre – en tonnagestigning på omtrent 8.000 tons. En lille tredjedel af stålet blev kørt ud til danske kunder fra lageret i Skanderborg, hvor hovedkontoret også ligger. Og fra sit hjørnekontor kan koncernens administrerende direktør igennem 36 år, Mikael Sthaalros, se lastbilerne passere stålportene. Og han nød udsigten i 2014:

- Vi er glade for 2014. Der lykkedes vi. Men det var på baggrund af nogle vanskelige beslutninger, der blev gennemført i 2013, siger Mikael Sthaalros til Jern og Maskinindustrien.

Nødvendige fyringer styrker bundlinjen
Den stærke 2014-bundlinje er en effekt af, at Damstahl-ledelsen i 2013 tog konsekvensen af en vigende driftsindtjening og reducerede medarbejderstaben. Nedskæringerne blev foretaget bredt i koncernen og spredte sig fra lager over indkøb og salg.

- Den omkostningsbesparelse har skærpet vores omkostningseffektivitet og vores indtjeningsevne – og dermed også vores konkurrenceevne, siger Mikael Sthaalros, der i første del af 2014 så stålpriserne bidrage til den styrkede indtjening.

Dårligere resultat i 2015
Prisstigningerne på rustfrit stål rakte dog ikke ind i andet halvår af 2014, og også i 2015 har prisudviklingen været svagere, end Damstahl-direktøren havde forventet. På den baggrund erkender Mikael Sthaalros, at bundlinjen i år ikke når samme højder som sidste år, men han afviser, at der er flere personalereduktioner i sigte.

- Vi er, hvor vi skal være, for at drive butikken som vi gerne vil, siger den administrerende direktør.

Udover faldende stålpriser mærker Damstahl også den økonomiske og politiske uro, der hersker i eurozonen og omkring Rusland. Det skyldes især, at mere end halvdelen af Damstahls kunder producerer procesudstyr til fødevareindustrien. Den udvikling prægede 2014-regnskabet, men mærkes endnu tydeligere i indeværende år.

- Vi ser i øjnene, at det bliver et år, hvor vi leverer en mindre bundlinje, siger Mikael Sthaalros.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094