23948sdkhjf

Danskere bygger specialslibere i verdensklasse

Specialslibere til wolframelektroder for TIG svejsning er blevet en eksportsucces for Inelco Grinders i Fjerritslev.
Det hele startede i Inelco A/S for mere end tre årtier siden med udviklingen af den første sliber, Neutra. Men først i 2010, da Inelco grundlagde Inelco Grinders A/S, og der kom fuld fokus på elektrodesliberne, har udviklingen virkelig taget fart.

- Vi har udvidet produktprogrammet, mere end fordoblet omsætningen og fået meget mere gang i eksporten. 1. januar 2010 var vi to medarbejdere, og i dag er vi seks. Vi har lige haft to måneder i træk med omsætningsrekord, så vores udvikling fortsætter, fortæller Anders Thy, direktør for Inelco Grinders.

Inelco Grinders er nu ved at lancere et nyt add on til sliberen Ultima-Tig sliber, som automatiserer slibningen, så den både bliver hurtigere og mere ergonomisk, samt giver en mere ensartet slibning.

- Det system hedder AutoGrind og er udviklet i dia­log med Mercedes i Tyskland og andre kunder med specifikke behov for stor ensartethed af elektroderne, fortæller Anders Thy.

Sliberne fra Inelco Grinders A/S bliver brugt i hele verden til både almindelig TIG svejsning, rørsvejsning og robotsvejsning.

- Vi har leveret slibere til producenter af luksusbiler, motorcykler, jetmotorer, producenter af røntgenapparater, firmaer der servicere atomkraftværker, producenter af maskiner til fødevare og medicinalindustrien og mange flere. Vi er den eneste producent af elektrode-slibere i verden, som kun fokuserer på dette område, påpeger Anders Thy.

Artiklen er en del af temaet Dansk Verdensklasse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156