23948sdkhjf

Skatteminister fik klar besked om PSO-afgift

Karsten Lauritzen i debat om PSO-afgift hos Sundolitt i Brønderslev.
Plastindustriens medlemsvirksomhed Sundolitt i Brønderslev, der blandt andet producerer plastisolering og emballage, fik i mandags besøg af skatteminister Karsten Lauritzen, hvor et af temaerne for besøget var industriens ønske om en lavere energiafgift, den såkaldte PSO.

- Sundolitt er en af de virksomheder, der på årlig basis betaler en PSO-afgift på et niveau, som svarer til lønudgiften til flere fuldtidsansatte medarbejdere. Det er uholdbart - særligt med tanke på, at virksomhedens udenlandske konkurrenter ikke er pålagt denne høje energiafgift, siger Thomas Drustrup, direktør i brancheorganisationen Plastindustrien.

Ministeren gav på mødet udtryk for, at han havde fået noget at tænke over.

- Ved mit besøg på Sundolitt i Brønderslev, er jeg blevet præsenteret for en række problemstillinger, som virksomheden oplever hæmmer dens konkurrenceevne, og det er danske særregler og afgifter. En af disse afgifter er PSO-afgiften, som der skal findes en løsning på. Regeringens ambition er, at belastningen af erhvervene skal mindskes, men hvordan det kommer til at ske, er vi ikke kommet frem til endnu, forklarede skatteminister Karsten Lauritzen i forbindelse med besøget.

Artiklen er en del af temaet Plast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064