23948sdkhjf

On Robot er på kanten af et fransk gennembrud

En ny distributionsaftale og salg af tre gribere til robotarme er, hvad Odense-firmaet On Robot havde med hjem fra et nyligt besøg i Frankrig.
Iværksætterfirmaet On Robot, der fremstiller gribere til robotarme, har netop indgået en ny distributionsaftale med den store franske robot-forhandler Sysaxes.

Aftalen, der er On Robots anden i Frankrig, kom i stand under dette års InnoRobo-messe i Lyon i Frankrig. Den franske forbindelse er dog ikke helt ny:

- De kontaktede os allerede i januar - lige efter releasen af vores produkt (griberen RG2, red.). Dengang havde vi bare ikke nok gribere at sælge til dem. Planen var at udvide til andre lande i april og maj, når der var nok produkter klar, forklarer CEO og stifter af On Robot, Bilge Jacob Christiansen, til Jern & Maskinindustrien.
OdenseRobotics på InnoRobo
On Robot er en af tre virksomheder, der deltog på netværket OdenseRobotics fællesstand ved InnoRobo, der blev afholdt i starten af juli i Lyon, Frankrig.

Også virksomhederne MiR, Mobile Industrial Robots, og Inrotech samt netværkerne RoboCluster og OdenseRobotics selv deltog på den fælles stand.


Salget voksede fra dag til dag
Med den nye franske aftale fulgte også de første salg. Sysaxes købte hele tre af det danske firmas gribere i forbindelse med InnoRobo.

Faktisk måtte Sysaxes vende tilbage dagen efter at have købt de to første, da en kunde placerede en ordre på en ekstra griber under selve messen, forklarer Bilge Jacob Christiansen.

Med salget kommer On Robot nærmere målsætningen om at sælge 25 gribere det næste halve år. Stor interesse kan dog meget vel betyde, at salgs-ambitionerne får et nøk opad.

Kobler sig på en robot-succes
Med Sysaxes har On Robot, hvis griber blandt andet passer på Universal Robots (UR) robot-arme, fået hul igennem til en af de største UR-forhandlere.

- De er preferred partner hos UR, så der er udsigt til en del tilbud gennem systemet ad den vej. Vores forventning er da også, at de begynder at bruge On Robot i deres tilbud til kunderne, siger Bilge Jacob Christensen og tilføjer, at forventningerne er godt på vej mod at blive indfriet:

- Sysaxes har allerede rørt meget på sig. I Frankrig er der allerede flere firmaer, som vi kan fornemme er ved at designe opstillinger med vores griber. Så det er gået ret hurtigt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125