23948sdkhjf

Luftpuder flytter kæmpe metalemner

På et tyndt lag luft kan tunge emner op til 400 ton transporteres let på et glat gulv.
Finske Solving AB, der har specialiseret sig i håndtering af tunge emner, benytter luftpudetransport.

Det tunge emne hviler på et tyndt lag luft, friktionen er minimal, og emnet kan vendes og drejes, samt skubbes frem og tilbage efter behov uden nævneværdig kraftanvendelse.

Emnerne kan veje op til 400 ton

Luftpudemetoden forudsætter, at fabrikkens gulv er vandret og glat. Emnerne kan flyttes til arbejdsstationer inden for fabrikshallens område efter behov.

Mats Eriksson, area sales manager i Solving, fortæller, at luftpudetransport anvendes hos nogle af giganterne i industrier med endog meget store emner. Det gælder i vindmølleindustrien herunder hos danske Vestas til transport af møllehatte, i flyindustrien af Airbus til vinger og flykroppe, hos togproducenten Bombardier til lokomotiver og dobbeltdækkervogne og hos ABB til bygning af transformere.

Billedet viser bygning af en transformer på 320 ton. Transformeren er under byggeperioden anbragt på en gul ”palle” af stål. Den ligeledes gule luftpudeenhed er skubbet ind under pallen. Trykluft tilføres gennem den sorte slange. Først hæver luftpudeenheden pallen, så den går fri af gulvet, dernæst opbygges et tyndt lag luft under enheden, og transformeren er klar til flytning. Arbejderen benytter en fjernbetjening til at styre manøvren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063