23948sdkhjf

Robot-succes griber om sig

Efter en lovende start sigter griber-producenten On Robot mod en omsætning i underkanten af en million allerede i år - og det er kun begyndelsen.
Odense-firmaet On Robot lancerede i januar sin griber til robotarme, og det efterfølgende halvår er gået ganske glimrende.

En omsætning på 350.000 kr. er det blevet til. I sidste halvdel af 2015 forventer iværksætterfirmaets direktør og stifter, Bilge Jacob Christiansen, en omsætning på yderligere en halv mio. kr.

I det kommende halve år er målet samtidig, at On Robot får etableret en bestyrelse, får aftaler med endnu flere forhandlere, og så skal samarbejdsgrundlaget med det voksende antal distributører helt på plads med skriftlige aftaler.

Mere salg og flere ansatte
Når alt det så er faldet på plads, sigter On Robot mod endnu mere succes de kommende år.

Hvor man i år forventer at sælge 45 af firmaets gribere til robot-arme, er målet hele 150 styk næste år. Det vil betyde en omsætning på mellem 2 og 2,5 mio. kr.

Succes på salgssiden vil også betyde flere arbejdspladser i Odense. Hvor det i dag er de to ejere, Bilge Jacob Christiansen og Ebbe Overgaard Fuglsang, som arbejder på fuld tid, forventer man at udvide til fire-fem ansatte i 2016. Året efter er målsætningen så at nå op på syv til 10 mand.

Varme tanker til Universal Robots
I vurderingen af vækstpotentialet er Bilge Jacob Christiansen ikke i tvivl om, at han må sende en tak til succeshistorien Universal Robots (UR):

- Vores succes er blandt andet mulig, fordi vi har et produkt, der passer så godt til UR robotarme, siger han og henviser til, at On Robots gribere med en Plug n' Play-løsning let og problemfrit kan kobles på UR's robotarme. Og det gør On Robot interessant for distributørerne, som går efter produkter, der passer til det, de i forvejen tilbyder.

Den øgede udbredelse af UR-produkter, der ventes at følge i kølvandet på Teradynes køb af den danske robotsucces, kan også komme On Robot til gode.

- Det kan det i forhold til et øget salg, fordi Teradyne har en masse kontakter i Kina og Asien. Med deres store distributørnetværk, som gerne vil sælge robotter dernede, kunne man sagtens forestille sig, de vil købe vores griber, siger On Robot-direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078