23948sdkhjf

Kommentar: Indvandrer-skepsis kan koste dyrt

Danmark skal naturligvis føre en forsvarlig indvandrer- og flygtningepolitik. Men politikerne skal huske, at den danske fleksibilitet, åbenhed og fordomsfrihed er en væsentlig del af grundlaget for den succes, som industrisektoren oplever lige nu.
Hvor er det opmuntrende at følge rækken af positive budskaber om den danske industriproduktion i øjeblikket. Der hjemtages produktion, der investeres, der skabes job, og pilene peger op for de danske virksomheder på nogle pressede globale markeder med ekstrem konkurrence.

Hvor er det tankevækkende at følge rækken af udmeldinger fra virksomheder i metal- og maskinbranchen, som mangler hænder og hoveder til at fortsætte opturen i produktionen og ordrebogen.

Deprimerende
Hvor er det deprimerende at følge rækken af politiske udmeldinger fra store dele af Folketinget, som gør alt, hvad der er muligt, for at lukke vores lille Danmark omkring os selv på grund af indvandrer-skepsis og frygt for, at nye kulturer og mennesker kommer til vores land, tager vores arbejdspladser, og underminerer vores velfærdssamfund.

Der er simpelthen en faktor i regnestykket, som disse politikere har glemt, når de kæmper om de fremmedforskrækkede stemmer. De glemmer, at der i Danmark lige nu er brug for alle kompetencer og kræfter til arbejdsstyrken, hvis det positive tryk i ordrebøgerne skal opretholdes og eksekveres. Og disse politikere glemmer, at indvandrere, flygtninge og asylansøgere fra Mellemøsten eller endnu fjernere destinationer rent faktisk i bredt omfang besidder de kompetencer og kvalifikationer, som Danmark skriger på.

Lys i mørket
Ja, det er faktisk lidt deprimerende. Et lys i mørket er Danfoss-bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen, som har sendt et åbent brev til Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg, hvor han peger på den uheldige udvikling og alt for ufleksible regler til indslusning af ny arbejdskraft på arbejdsmarkedet. Det er stærkt, at en så central figur i dansk erhvervsliv tør står frem med så markant menneskelig holdning i en tid, hvor vi lukker os om os selv. Brevet er gengivet på debatsiderne i den nyeste udgave af Jern & Maskinindustrien.

Danmark skal naturligvis føre en forsvarlig indvandrer- og flygtningepolitik. Men politikerne skal huske, at den danske fleksibilitet, åbenhed og fordomsfrihed er en væsentlig del af grundlaget for den succes, som industrisektoren oplever lige nu.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111