23948sdkhjf

10 millioner kroner til banebrydende robotter

LT Automation fortsætter aktiviteterne indenfor sundheds- og hospitalssektoren og har netop fået en ny ordre på 10 mio. kr., som skal udmønte sig i udviklingen af fire banebrydende robotter til sterilcentral.
LT Automation skal i gang med at udvikle robotter, som skal automatisere arbejdsgangene på landets sterilcentraler.

Det sker som en del af projektet ”Den Intelligente Sterilcentral – Automatisering af Pakning og Inspektion” forkortet DISAPI, der skal være klar om to år.

LT Automation har netop fået 10 mio. kr. til projektet, hvor robotterne skal udføre processer, der aldrig er set inden for automatisering. Robotterne skal være det essentielle led i udviklingen af en samlet løsning – en intelligent og fuldautomatisk sterilcentral, der vil medvirke til et langt mere effektivt og sikkert sundhedsvæsen.

- Vi er den første virksomhed i verden, der skal automatisere sterilcentralers arbejdsgange. Vi får lov til at revolutionere og skabe løsninger på reelle problemstillinger, der vedrører mange mennesker, og det er i den grad motiverende, lyder det fra LT Automations direktør, Lasse Thomsen.

To år til en løsning
Den færdige løsning, DISAPI, skal være klar om to år. Den skal skabes i fællesskab med Knud Aulkær Andersen, Henrik Granau samt Intelligent Systems, der er Main Contractor for DISAPI. Løsningen udføres for Sygehuspartnerskabet, der består af de fem regioner samt Markedsmodningsfonden. Den samlede løsning beløber sig på 17,5 mio. kr. i alt.

Opgaven er LT Automations hidtil største udfordring, oplyser Lasse Thomsen. En af de største udfoldninger i projektet for LT Automations ingeniører er at udvikle fire fleksible robothænder, der kan håndtere op til 3.000 forskellige kirurgiske instrumenter, der dagligt bruges på operationsafsnittene og øvrige afdelinger på de danske hospitaler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126