23948sdkhjf

Praktikpladsløse industriteknikere vil flytte for en plads

De praktikplads-løse EUC-elever fra Mors og Thy er parat til at flytte bopæl for en læreplads som industritekniker, lyder der fra skolens afdelingsleder.
Der er overskud af elever på industritekniker-uddannelsen på EUC Nordvest Mors Thy, og de praktikplads-løse er klar til at flytte landsdel for at få en læreplads.

Det fortæller afdelingsleder på EUC Nordvest, Bente Homann.

Faktisk har 12 elever for meget afsluttet grundforløbet i forhold til antallet af lærepladser, og dermed står EUC Nordvest med det omvendte problem i forhold til andre tekniske skoler. På andre skoler i landet er kæmpes der indædt for at lokke flere unge ind på uddannelsen.

Opmærksomhed i medierne
I sidste uge blev der sat fokus i flere medier på de 12 industritekniker-lærlinge på EUC Nordvest, men opmærksomheden i offentligheden har ikke medført telefonstorm hos afdelingsleder Bente Homann fra EUC Nordvest.

- Vi har fået to pladser, hvor den ene er i Midtjylland. Derudover har vi en lokal virksomhed, der er blevet godkendt som praktiksted. Men så har vi stadig 10 lærlinge, vi gerne skal finde plads til, siger hun.

Findes der ingen praktikplads, så skal de 10 elever i skolepraktik, og derfor håber Bente Homann da også, at det lykkes at finde plads.

Overalt i Danmark
Og det kan i princippet være overalt i Danmark, for de unge er klar til at rejse og flytte for en plads.

- De er friske unge mennesker, som gerne flytter for den rigtige læreplads, og vi har faktisk oplevet, at en af vores lærlinge er flyttet til Købehavn. Det vigtigste er, at de finder en læreplads, siger hun.

En intensiv indsats har betydet, at antallet af hovedforløbselever på EUC Nordvest på tre år er steget 40 procent - fra 41 elever i 2012 til 56 elever i 2015.

Eleverne har et karaktergennemsnit på 11.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078