23948sdkhjf

Fra lokal smedje til 1.100 ansatte

I 1973 var Haarslev bare en udvidet smedje, i dag er 1.100 medarbejdere.
Det begyndte som en lokal smedje, men især over de sidste 10-20 år har virksomheden udviklet sig til en global koncern, nu med kapitalfonden Altor som hovedejer. Haarslev Industries har fokuseret på anlæg til behandling af kød- og fiskeaffald, og anlæggene bliver solgt i hele verden.

Koncernen har i dag knap 400 medarbejdere i Haars­lev og 1.100 i alt.

Hovedparten af produktionen ligger stadig i Haarslev. Det er dermed en af de største metalarbejdspladser på Fyn. Ud over Danmark har Haarslev også store fabrikker i Kina og Brasilien samt mindre produktionssteder i flere andre lande.

De fleste anlæg, som virksomheden fremstiller, er unikke, for de skal passe ind i forskellige produktioner. Det betyder, at der er meget regulært håndværk på Haarslev Industries. Der er tydeligvis mange opgaver, som kræver selvstændig omtanke og håndværksmæssig viden.

Haarslev Maskinfabrik var oprindeligt specialiseret i procesmaskiner. I 2003 opkøbte man så Sværtek, der var specialister i maskiner til at knuse og nedbryde kødaffald. I 2006 fulgte opkøb af konkurrenten Atlas-Stord i Herlev. Af samme grund har Haarslev stadig en konstruktionsafdeling i Herlev.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094