23948sdkhjf

Sikre styresystemer er blevet opdateret

Maskiners sikkerhedsstyring er i mange tilfælde designet efter standarden DS/EN ISO 13849-1. Standarden fortolker Maskindirektivets krav til maskiners sikkerhedsstyring og er nu opdateret med et 50 siders tillæg.
DS/EN ISO 13849-1:2008 er blevet opdateret, med 50 siders "uddybning". Officielt er der ingen tekniske ændringer, men tillægget giver mulighed for flere frihedsgrader, simplere løsninger og i flere tilfælde kan man gå et Pl-niveau ned, det vil sige i stedet for e kan man vælge d, i stedet for d vælge c.

Det oplyser Maskinsikkerhed ApS.

Standarden er stemt igennem med positivt resultat og forventes snarest harmoniseret, hvorefter den kan anses som en metode til opfyldelse af Maskindirektivets krav. Det forventes, at der ikke kommer en overgangsordning, da der er tale om lettelser.

Maskinsikkerheds Kim Bjerre har været med i udarbejdelsen af dokumentet og er underviser på Maskinsikkerheds kursus i opdateringen, der afholdes den 10. september 2015.

- Selv om der kun er uddybning og lettelser, er opdateringen alligevel væsentligt. Dels kan man jo i nogle tilfælde lave simplere maskiner, og ens kunder, og Arbejdstilsynet, forventer jo, at både tavlebygger og maskinfabrikant er opdateret, oplyser hans Morten Henriksen, direktør i Maskinsikkerhed ApS.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078