23948sdkhjf

Grain Wood indvier testcenter for biomasse

Efter fem års udviklingsarbejde er Grain Wood klar med sit spritnye tørringsanlæg til biomasser. Det indvies næste fredag sammen med et nyt testcenter.
Grain Wood indvier fredag den 11. september "Testcenter for biomassens muligheder" i nyindkøbte lokaler på Industrivej 9, Nykøbing Mors.

Forud for indvielsen ligger mange års udvikling og en investering på godt 3 mio. kr.

- På testcenteret har vi et helt nyudviklet tørringanlæg, som tørrer med overhedet damp. Det er helt nyt, og vi har brugt fem år på at udvikle det. Nu skal det vises frem, og det gør vi så med åbningen af testcenteret, siger Svend Erik Thomsen, der fortæller, at rigtig mange forespørgsler angående tørring af vandholdige produkter har været startskuddet til udviklingen af anlægget og åbningen af testcenteret.

- Der har været rigtig mange interesserede i årenes løb, men vi har holdt dem lidt hen. Men nu er vi klar til at få anlægget ud at køre. Meningen er jo, at vi skal producere anlægget og sælge det – ikke bare i Danmark, men også i udlandet, forklarer Svend Erik Thomsen.

Fuldskalatest
På testcenteret vil potentielle kunder kunne få udført fuldskalatest med deres egne råvarer. Hovedværket på testcenteret er som nævnt Grain Woods tørringsanlæg.

- Det vil typisk være produkter med højt vandindhold, såsom fiberfraktion fra biogasanlæg, slam fra rensningsanlæg, skovflis, frugtpulp og søstjerne. Ved tørring kan vi gøre de ting lagerstabile og håndterbare, fortæller Svend Erik Thomsen, og uddyber:

- Vi vil kunne fremstille tør skovflis til stokerfyr og gødningsprodukter. 85 procent af den energi vi bruger til tørringen kan genindvindes til fjernvarme og procesvarme. Tørreanlægget kan også anvendes til varmebehandling af proteinafgrøder i fodermidler.

Ud over tørring kan man på testcenteret lave forsøg med transport, pelletering og neddeling af forskellige former for biomasser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079