23948sdkhjf

Nordjysk testmaskine til Brasilien

Teknologivirksomheden Bent Tram A/S har netop installeret en testmaskine hos en af Sydamerikas førende producenter af tagelementer.
Målt i volumen er det den største konstruktion, Aalborgvirksomheden har fremstillet til dato. Maskinen kan håndtere op til 6 meter lange emner og har en testkapacitet på op til 2 ton, fortæller direktør Knud Sørensen:

- Det er ganske ekstraordinært at teste den type emner. Testsystemer tilpasses altid de specifikke materialestandarder, men i dette tilfælde er det specielt på grund af tagpladernes længde, forklarer han og tilføjer, at kunden er en stor aktør på markedet for industrielle tagelementer i Brasilien.

Kontakten blev etableret på den internationale IIBCC konference for fibercement:

- Konferencen kommer vidt omkring. I 2014 blev den afholdt i Vietnam, og næste gang er værtsbyen Fuzhou i Kina. Da Aalborg var værtsby i 2010 blev dialogen med brasilianerne indledt, siger Knud Sørensen og understreger samtidig, at en ordre normalt ikke er fem år undervejs:

- Det hører heldigvis til sjældenhederne. Da vi mødtes første gang, havde de planer om at udvide produktionsfaciliteterne, men det var stadig kun på idéstadiet. Nybyggeriet blev senere godkendt og færdiggjort sidste år. Så var de klar til at handle.

Leveret og installeret
Knud Sørensen fortæller videre, at maskinen skal optimere produktionslinjen, hvor tagelementerne hidtil er blevet manuelt testet. Løsningen er netop leveret til den nye fabrik i udkanten af Rio de Janiero, og installationen blev også varetaget af den globale Aalborgvirksomhed:

- Vi har installeret maskiner i alle verdensdele. Brasilianerne var for eksempel stødt på en af vores maskiner på Sri Lanka. Helt tilfældigt - så vi kommer da lidt rundt, siger Knud Sørensen med et smil og uddyber, at virksomhedens testmaskiner er repræsenteret i en lang række brancher, hvor der enten stilles normkrav til materialer, eller hvor dokumentation af styrken er påkrævet.

Således har man leveret udstyr til test af alt fra høreapparater til stålkonstruktioner. Bent Tram A/S står for både udvikling af maskindelene og testsoftware, og begge dele bliver specialudviklet i henhold til kundekrav og ønsker. I forbindelse med leverancen til Sydamerika var programmerings- og softwaredelen forholdsvis ligetil at håndtere. Fokus var på selve konstruktionen, understreger direktøren:

- Vi skulle have dimensionerne til at fungere sammen. Det var, groft sagt, kun størrelsen det kom an på. Projektet forløb godt, og indkøringen af maskinen har været ganske smertefri, slutter en tilfreds Knud Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14