23948sdkhjf

Små styk-serier gør autoskift på pladepressen interessant

Flere og flere serier i små styktal øger interessen for pladepressere med automatisk værktøjsskift, lyder det fra LVD Pullmax.
Ekstraprisen for at få automatisk værktøjsskift på pladepressen er tjent hjem på blot tre år, hvis den har seks daglige skift af værktøjer.

Det er meldingen fra Morten Dahl, som er salgsansvarlig for LVD Pullmax, som i Danmark sælger LVD ToolCell med en maksimum-bredde på fire meter og et pres på 220 ton for den kraftigste maskine. LVD Pullmax har allerede installeret et par automatiske pladepressere i danske virksomheder, og flere kan være på vej.

- Der er en stor interesse for det automatiske skift, men det er også en udfordring at sælge maskinerne. For kunderne regner med, at en maskine med automatisk skift koster det samme som en maskine uden autoskift, og det gør den jo desværre ikke, påpeger han.

For det koster ekstra at udstyre en maskine med automatisk værktøjsskift og LVD’s EasyForm vinkelmålesystem som standard.

Men produktionen og metalbearbejdningen i Danmark er på vej i en retning, der nok skal forvandle interesse til slutsedler, mener Morten Dahl.

- Som jeg ser markedet, så er der rigtig mange, der kan have gevinst ved en ToolCell. I dag producerer de færreste underleverandører til lager, de producerer på ordre, og derfor er der brug for de her mange skift. For 10 år siden havde man jo bare produceret 100 styk af et emne, fordi man vidste, man fik brug for emnerne. Sådan er det slet ikke i dag, hvor man først laver emnerne, når de bliver bestilt, forklarer Morten Dahl.

Værktøj i maskinen
En markant forskel på ToolCell og andre automatiserede pladepressere er, at på ToolCell står alle værktøjer inde i maskinen. Samtidig er det muligt at placere egne specialfremstillede værktøjer inde i værktøjsholderen.

- Så køber du en ny tre meter kantpresse, så kan den nye maskine stå, hvor den gamle stod. Det er en stor fordel for mange virksomheder, og det er også hele idéen fra LVD’s side. Du tager en gammel maskine ud og sætter en ny ind, siger Morten Dahl.

Samtidig peger han på muligheden for at sætte en robot foran maskinen, så den kan køre en stribe forskellige emner om natten. I et sådan set up er fordelen, at maskinen skifter værktøjet, mens robotten gør klar til næste job.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073