23948sdkhjf

DI: Industrien har medvind op til EMO

- Set over en bred kam mærker vi, at det går den rigtige vej, lyder det fra DI Fremstillingsindustrien.
- Metal- og maskinvirksomhederne efterspørger arbejdskraft, og eksporten er tæt på at være time high.

Sådan siger Christian Eskelund, der er chefkonsulent i Fremstillingsindustrien under Dansk Industri (DI).

Emnet er Verdensudstillingen for Værktøjsmaskiner, bedre kendt som EMO, der i år afholdes i Milano fra 5.-9. oktober. De to sidste gange har det været i Hannover, men nu er turen traditionen tro kommet til den nord­italienske industriby.

- Der er flere indikatorer på, at det går bedre. Blandt andet stiger den danske metal- og maskinindustris produktivitet, og det giver et stærkere fodfæste og forbedrer de danske virksomheders konkurrenceevne, forklarer Christian Eskelund.

Produktionen vil stige
For danske metal- og maskinvirksomheder, der ønsker at øge deres vækst og forbedre konkurrenceevnen, er det oplagt at tage turen til Norditalien i begyndelsen af oktober, mener DI-konsulenten.

- Værktøjsmaskiner er jo hele moderkilden til produktionsfremgangen. Hvis man som virksomhed påtænker at øge sin automationsgrad, er det også her, man kan se, hvad morgendagens maskiner kan, siger Christian Eskelund.

Men det er ikke kun virksomhederne, som skal bruge værktøjsmaskinerne, der gør klogt i at møde op på EMO. Producenterne af værktøjsmaskinerne har også fremgang.

I hvert fald steg produktionen af værktøjsmaskiner med 2 procent i 2014, og nåede op på 23,1 mia. euro (godt 172 mia. kr.). 39 procent af værktøjsmaskinerne bliver produceret af europæiske producenter.

Det viser tallene fra den europæiske sammenslutning af værktøjsmaskinindustrien, Cecimo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094