23948sdkhjf

Danmark runder 5 GW vindenergi

Ultimo august kunne Danmark fejre endnu en vind-milepæl, da land- og havvind i fællesskab løftede kapaciteten op på 5.010 MW. Forsat medvind kræver knofedt og opbakning fra både branche og politikere.
Siden den spæde start sidst i 1970’erne har den danske vindmøllebranche været frontløber og dannet grundlag for en global og verdensforandrende industri. Ultimo august tog den rød-hvide vindmøllekapacitet så igen et spring opad, da den rundede 5 GW.

Ifølge Energistyrelsens stamdataregister er de danske vindmøller helt præcist nået op på 5.010 MW, hvoraf onshore udgør 3.739 MW, mens offshore står for 1.271.

De danske vindmøller forventes i 2015 at producere strøm svarende til ca. 43 % af det danske elforbrug, hvilket er suveræn verdensrekord. Produktionen svarer til, at de danske møller dækker mere end elforbruget i samtlige danske husholdninger og offentlige institutioner.

Nyheden vækker glæde hos Vindmølleindustriens adm. Direktør Jan Hylleberg:

- Den danske vindmøllebranche er i rivende udvikling, og 5 GW er en flot milepæl. Vi må dog ikke glemme, at vi har en masse hårdt arbejde foran os, før vi når målsætningen om et energisystem uden brug af fossile brændsler.

Udvikling kræver opbakning
For at nå i hus med Folketingets mål for vedvarende energi og fastholde den danske førerposition, er der fortsat behov for ny viden og teknologi på tværs af den danske vindbranche. Ifølge Jan Hylleberg er især politisk opbakning afgørende for både national og international succes.

- Som land skal vi satse meget mere på indfasning af strøm i især varmesektoren, hvilket kræver en målrettet indsats i forhold til et ændret afgiftssystem, hvorfor det er ærgerligt, at regeringen i sit finanslovsudspil har lagt op til store besparelser på energiområdet bl.a. i forhold til integration af flere store varmepumper i fjernvarmen.

Kilde: Vindmølleindustrien - www.vindpower.org

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125