23948sdkhjf

Analyse bekræfter: Industrien har det bedre

En ny analyse af 6.502 aktuelle regnskaber fra de danske produktionsvirksomheder viser, at virksomhederne afsluttede 2014 i den bedste økonomiske form set over den femårige periode, som analysen afdækker.
Som Jern & Maskinindustrien tidligere har beskrevet, så er der fremgang i dansk produktionsindustri i øjeblikket.

Det bekræftes i hvert fald af en analyse, som Spar Nord har udarbejdet på baggrund af data fra erhvervsdatabasen Proff.dk, som har analyseret udviklingen i de 6.502 regnskaber, som landets produktionsvirksomheder indtil videre har afleveret til Erhvervsstyrelsen i år. De rummer alle mindst fem års historik fra virksomhedens drift.

- Vi har nu godt 83 procent af de kvalificerede regnskaber i hus, og dermed har vi et retvisende billede af sektorens tilstand med baggrund i seneste regnskabsår. Og vi kan konstatere, at sektoren er inde i en meget positiv udvikling, siger administrerende direktør Allan Jakobsen fra Eniro Danmark, der står bag Proff.dk.

71,8 procent af de analyserede virksomheder leverer sorte tal på bundlinjen i det seneste regnskabsår, og det er den højeste andel siden 2010, hvor andelen kun var 61,3 procent.

Tilmed er andelen af virksomhederne, der formår at øge deres indtjening og egenkapital, også stigende. I det seneste regnskabsår lykkedes 56,8 procent af virksomhederne således med at øge resultatet sammenlignet med året før, mens 60,1 procent formåede at øge egenkapitalen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079