23948sdkhjf

Vil hjælpe virksomheder i gang med grøn omstilling

Region Sjælland har samlet en række virksomhedscases på en ny hjemmeside der skal inspirere andre til at komme i gang med den grønne omstilling.
Enemærke og Petersen fra Ringsted sparer 350.000 kr. årligt på mere driftsøkonomiske arbejdsbiler, mens Poul Johansen Maskiner ved Fårevejle kan spare 85.000 kr. årligt ved at skifte til LED. Eksemplerne er mange – og nu er en lang række gode virksomhedscases tilgængelige online.

Eksemplerne spænder lige fra kontor- og hotelmiljøer til servicevirksomheder og mere tunge industrivirksomheder. Erhvervsenergi.dk indeholder desuden mere end 15 forskellige værktøjer. Det er konkrete redskaber til, hvordan virksomheder kan komme i gang med at skabe en bedre bundlinje gennem grøn omstilling.

Vikima Seed i Holeby er en af de sjællandske virksomheder, hvis potentialer og investeringer er beskrevet på den nye hjemmeside. De har udfaset cirka 75 tons propangas årligt og erstattet det med eget restaffald fra deres frøproduktion. De har fået tilskud fra Energistyrelsen.

- Vi har investeret i kedel, transportsystemer, silo og askecontainer og en ny bygning, det kan stå i. Vi har fået 772.000 kr. i tilskud. Det dækker cirka en tredjedel af alle vores udgifter forbundet med projektet, fortæller Kim Nielsen, teknisk direktør i Vikima Seed på Lolland.

Og Kim Nielsen er godt tilfreds. Med tilskuddet i ryggen betaler projektet sig hjem på omkring fire år. Derefter har de, i grove træk, gratis procesenergi, fordi virksomheden ikke længere har udgifter til indkøb af brændsel.

Med en samlet pulje på knap 4 mia. kr. frem mod 2021 er der forsat rigtig mange penge at søge, hvis man som virksomhed omstiller sin procesenergi. Erhvervsenergi.dk er med til at guide virksomhederne i den retning.

Chris Jensen A/S i Sorø har fået en energigennemgang af virksomheden og tog sidste år hul på omstillingen.

- Hvis vi gennemførte alle forslag til energibesparelser, så ville vi kunne lave en besparelse på omkring ½ mio. kr. - og det er jo rigtig mange penge, fortæller Esben Sørensen, økonomichef hos Chris Jensen A/S.

Virksomheden har i første omgang skiftet til LED-lys og energioptimeret ventilationen, og de fik bedre arbejdsmiljø på værkstedet og lavere udgifter til el for samme investering.

På erhvervsenergi.dk kan man både læse mere om Chris Jensens A/S’ erfaringer og få hjælp til, hvordan ens egen virksomhed konkret kan gøre tilsvarende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097