23948sdkhjf

Danske myndigheder åbner dørene til kinesiske virksomheder

Energistyrelsens store fokus på at fremme den danske energieksport er begyndt at bære frugt. I fredags tog Vestas et stort, strategisk vigtigt skridt dybt ind på det kinesiske energimarked.
Energistyrelsen har som led i projektet Quality Wind i over et år arbejdet på at åbne dørene for danske virksomheder til blandt andet Datang Renewable, som er en del af Datang Group - et af de fem største energiselskaber i Kina. Arbejdet er en del af et pilotforsøg med en eksportordning under Energistyrelsen og Eksportrådet og sker i tæt samarbejde med Vestas og seks danske underleverandører til vindmølleindustrien.

I fredags underskrev Vestas så et såkaldt Letter of Intent med Datang Renewable.

- Timingen for at få hul på det kinesiske marked er helt rigtig. Vi har gennem de seneste år set en omfattende udbygning af vindenergi i Kina, og vi træder nu ind i en fase, hvor der er behov for fokus på vedligehold af møllerne. Dermed kan energiproduktionen fastholdes på et højt niveau, og den forventede forrentning af investeringerne opnås, siger Christian Venderby, group senior vice president & head of global service hos Vestas.

Med fredagens underskrift forpligter Datang Renewable og Vestas sig til at indlede kommercielle forhandlinger om reparation og løbende drift og vedligeholdelse af to eksisterende vindmølleparker. Samtidig forpligtiger Datang Renewable sig til at prioritere Vestas som leverandør af produkter og services, hvilket kan medvirke til et betydeligt kvalitetsløft. Kort sagt skal det kinesiske selskab investere store summer i kvalitet frem for den hidtidige strategi, lavpris. Perspektivet med aftalen er at løfte Datang Renewable til at være Kinas førende energiselskab indenfor vindenergi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172