23948sdkhjf

Rekordmange vil være plastmagere

Optaget på plastmageruddannelsen på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten fortsætter med at stige til nye rekordhøjder. Det glæder Plastindustrien, men der skal endnu flere til.
Den Jydske Haandværkerskole kunne for et par måneder siden byde velkommen til hele 48 nye plastmagerelever, og det er det højeste antal nogensinde, som har søgt ind på plastmageruddannelsen. Det skriver DI Business.

Dermed fortsætter den positive tendens fra optaget på de seneste hold, hvor der af flere omgange er blevet sat nye optagsrekorder på en uddannelse, der er den eneste af sin slags i verden og har eksisteret i 25 år.

Plastindustriens administreremde direktør Thomas Drustrup er mere end almindelig glad for tallene.

- Jeg er meget tilfreds med, at det endnu en gang er lykkedes at sætte ny optagelsesrekord. Men vores prognoser viser, at efterspørgslen på plastmagere vil fortsætte med at stige. Det er med andre ord tvingende nødvendigt, at vi ikke blot fastholder den positive udvikling, men også arbejder hårdt for at sætte yderligere skub i optaget på uddannelsen.


Kampagne virker
Thomas Drustrup vurderer, at den ekstra tilgang til uddannelsen hænger sammen med det tætte samarbejde, Plastindustrien har med skolen i Hadsten om at sikre opmærksomhed omkring uddannelsen.

Kampagnen "Bliv Plastmager" har i en længere periode levet på Facebook, hvor unge plastmagere har delt ud af hverdag på uddannelsen og i virksomhederne til andre unge. Et nyt hold af ambassadører for plastmageruddannelsen er netop begyndt at poste plastrelaterede billeder og opdateringer på Facebook.

En torn i øjet på Plastindustrien er imidlertid, at regeringen har varslet en besparelse på 130 mio. kr. på erhvervsuddannelserne.

- Det er det helt forkerte politiske signal at sende, når der over en bred kam er brug for flere faglærte. Vi er rigtig mange aktører, som arbejder målrettet for at øge optaget på de forskellige erhvervsuddannelser, og derfor er nedskæringskravet lidt som at få en våd klud i ansigtet.

Thomas Drustrup mener godt, der kan effektiviseres på uddannelsesområdet.

- Men når der på papiret er politisk enighed om at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive, så virker det uklogt at bruge grønthøstermetoden på lige netop erhvervsuddannelserne, siger han.

Kilde: Dansk Industri - http://di.dk/dibusiness

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14