23948sdkhjf

Initiativpris til Hosta Industries

Investeringer i mennesker, maskiner og robotter. Oprustning over for kunder både ude og hjemme og en omsætning, der bare stiger og stiger. Sådan er hverdagen hos Hosta Industries.
De seneste år er det gået så stærkt, at virksomheden nu hædres med DI Vendsyssels Initiativpris 2015

- Initiativprisen bliver hvert år uddelt til en mindre eller mellemstor virksomhed, der har udvist initiativ, vækst og virkelyst. Alt sammen egenskaber, som kendetegner Hosta Industries A/S i Hjallerup. Hosta Industries A/S har udviklet sig til en markant virksomhed, der har en væsentlig betydning for lokalområdet. Samtidig spiller de en central rolle som underleverandør i metalindustrien, og de tager fagligt ansvar for uddannelse af lærlinge og opkvalificering af ufaglærte. Det fortjener de ros for, og derfor er de en meget værdig vinder af DI Vendsyssels Initiativpris, siger administrerende direktør Richard Fynbo, formand for DI Vendsyssel.

- Mens virksomheder i resten af verden kæmpede for overlevelse under finanskrisen, arbejdede Hosta Industries A/S målrettet på at blive mere professionelle. Hvor andre virksomheder skar ned og sendte medarbejdere på gaden, investerede man hos Hosta Industries A/S. Der blev brugt penge på nye maskiner, udstyr og bygninger samt på kurser og efteruddannelse til de ansatte. Krisen skulle overvindes gennem investeringer. Det siger alt om, hvor veldrevet denne virksomhed er, siger Richard Fynbo.

Hosta Industries er underleverandør til metalindustrien i både ind- og udland. Virksomheden har ingen egenproduktion.

- Hosta Industries A/S har tydeligvis haft en klar strategi om at satse på kvalitet og høj faglighed. Denne strategi har man fulgt slavisk lige siden, virksomheden blev etableret i 1973, og har holdt fast i de kriseår, som vi nu er på vej ud af. Nu høster virksomheden resultaterne. Det kan ses i regnskabet og i ordrebogen, men også ude på parkeringspladsen foran virksomheden, hvor der er flere biler parkeret end nogensinde før. Hosta Industries A/S er ganske enkelt en virksomhed, der har styr på økonomien, og som skaber mange nye jobs, siger Richard Fynbo.

Virksomheden blev etableret i 1973 og startede i beskedne omgivelser i et lejet lokale på 130 kvadratmeter i Ørsø. Kort efter flyttede virksomheden til industrikvarteret i Hjallerup, hvor grundlæggeren Orla Mosevang selv gravede fundamentet til den første fabrikshal. Siden har virksomheden udvidet hele 12 gange, og i dag råder man over 13.000 kvadratmeter velindrettede produktionslokaler. I dag er det brødrene Christian og Søren Mosevang, der står i spidsen for de 75 ansatte på virksomheden.

- Hosta Industries A/S har igennem alle årene formået at udvikle sig og følge med tiden. Deres innovative tilgang går hånd i hånd med en høj faglighed. Derfor er de en fortjent vinder af DI Vendsyssels Initiativpris 2015, siger Richard Fynbo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093