23948sdkhjf

Ny fem-akset med hurtig omstilling

Emmegi Satellite XT er en ny fem-akset high performance CNC-maskine til aluminium, stål, plast og kompositter.
Emmegi Satellite XT er en ny fem-akset high performance CNC-maskine, der er anvendelig til bearbejdning af emner i både alu, stål, plast og kompositmaterialer.

Det oplyser Lindlarsen A/S, som forhandler Emmegi i Danmark.

Emmegi Satellite udfører boring, fræsning og savning på effektiv vis, hvor emner for eksempel kan køres i vekseldrift. Maskinen, der er portalopbygget, fås i længder fra 6-15,5 meter og håndterer emner med tværsnit op til 360x290 mm.

Hurtig omstilling
De kraftige clamps positionerer sig automatisk og giver hurtig opstilling til nye emnetyper. Således kan der på et bord arbejdes på ét emne, mens maskinen i den anden side automatisk omstiller til et andet emne.

Satellite XT er med sin 15 kw motor og 24.000 o/min en kraftig sag, som blandt andet håndterer en stor klinge på 500 mm.

Det giver rige muligheder for bearbejdninger og afkortning af emnerne, og det fem-aksede aggregat betyder tilmed, at store udfordringer klares i én og samme maskine, oplyser Lindlarsen.

I korrekt position
Der er referencestop placeret flere steder i maskinen, hvilket sammen med de kraftige clamps sikrer en enkel og korrekt positionering af emnet samt et stærkt fasthold, der igen giver den hurtigste bearbejdningshastighed.

Værktøjsveksleren rummer 16-32 værktøjer og flytter sig sammen med spindlen i maskinens X-retning. I bunden findes en spåntransport, der minimerer behovet for rengøring i maskinen.

Ilagte profiler kan i maskinen separeres og bearbejdes til flere emner, ligesom der også kan bearbejdes emner, der er længere end X-vandringen. Dette sikres via en automatisk cyklus og de flytbare clamps.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109