23948sdkhjf

Maskiner til proto-typer sælger godt

Pedersens Værktøjsmaskiner melder om stor interesse for maskiner, der både har CNC- styring og manuel styring, som kan fremstille prototyper.
Danmark er et land med stor produktudvikling. Sådan ser det i hvert fald ud hos Pedersens Værktøjsmaskiner. Virksomheden oplever stor interesse for og salg af de såkaldte Teach In-maskiner.

- Det er både vores egne Pedersen-maskiner og Weiler-maskiner, der sælger godt til prototypefremstilling og til fåtalsproduktion. Virksomhederne bruger fordelen ved CNC-styring samtidig med, at de bruger adgangen til manuel styring, fortæller direktør Lasse Petersen fra Pedersen Værktøjsmaskiner.

Han tilføjer, at det især er de store, børsnoterede danske selskaber, som investerer i prototype-maskinerne lige nu. Pedersen leverer fortrinsvis fræsemaskiner og drejebænke i høj kvalitet.

I nogle tilfælde er det også reparationsafdelinger, som bruger Teach In-maskinerne.

Hurtigt i produktion
Teach In-maskinerne har en enkel dialogprogrammering, som gør, at man hurtig kan komme til at producere prototyper eller små serier.

Lasse Petersen oplever, at markedet især er aktivt på to områder.

- Enten er det fuldautomatisk produktion med få medarbejdere, eller også er det udviklingsarbejde. Vi oplever i hvert fald ikke, at der sker så meget ind imellem.

Pedersens Værktøjsmaskiner startede allerede i 1910 med at levere værktøjsmaskiner til dansk industri, og mange maskinfabrikker har Pedersen-maskiner stående. Virksomheden var i sin storhedstid i 1980’erne en stor virksomhed med 500 ansatte i Høng, nord for Slagelse.

I dag er der kun et agentur tilbage i Slagelse. Pedersen Værktøjsmaskiner blev i 1993 en del af SMG Swedish Machine Group, der blandt andet producerer Abene-fræsemaskiner. Det meste af produktionen foregår i Polen, deriblandt af Pedersen-maskinerne.

Ud over SMG’s og Pedersens maskiner har Slagelse-virksomheden agentur i Danmark på CNC-maskiner fra Dugard, Samsung og Toyoda og drejebænke fra Weiler og Trens.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078