23948sdkhjf

5.000 metalemner fra Østre Starup til Asien

Kvalitetssikring efter EN1090 og 30 års erfaring med vindindustri er nogle af grundene til, at ECM Industries har fået en kæmpeordre til en asiatisk vindmølleproducent.
At sælge dansk producerede metalemner i Asien lyder ikke som det letteste i verden. Men det er ikke desto mindre det, som ECM Industries i landsbyen Øster Starup, midt mellem Vejle og Kolding, har gjort.

ECM Industries er netop ved at færdiggøre en stor ordre på 5.000 emner i rustfast stål, aluminium, alubronze og galvaniseret stål til en ny asiatisk kunde inden for vindmølleindustrien.

Der er tre ting, som er afgørende for, at ECM har kunnet bringe ordren hjem, ifølge produktionsdirektør og medindehaver Søren Jaedicke Christiansen: ECM har leveret til vindmølleindustrien i 25 år og kender branchens skarpe krav, ECM har indarbejdet den ny kvalitetsnorm – EN1090 – i sin produktion, og så er virksomheden i stand til at producere store serier hurtigt.

- Vi har tidligt taget EN1090 til os, fordi vindmølleindustrien stiller så høje krav, og det åbner for mange ordrer for os, siger Søren Jaedicke Christiansen.

Alle komponenter i ordren er blevet CE-mærket efter EN1090. Og ordren har været medvirkende til, at den familieejede virksomhed har ansat syv nye medarbejdere de seneste måneder og nu er oppe på knap 80 ansatte.

Et hurtigt ja
Hurtig reaktionstid er også en stor fordel i forhold til vindindustrien.

- Vi kan sige hurtigt ja til en ordre, fordi vi ikke skal ud i byen. Vi har hele maskinparken her, så vi skal ikke ud og spørge en masse andre, siger Søren Jaedicke Christiansen.

ECM har over de sidste otte år investeret mellem 25 og 30 mio. kr. i nye, moderne maskiner. Det betyder, at virksomheden dækker hele spektret, og den samtidig har fået en meget stor kapacitet.

- Vi har fået et produktionsapparat, der er stort nok til meget store serier. Vi har hele tiden sørget for, at de ny maskiner kunne lidt mere.

Fem-akset gør en forskel
Søren Jaedicke Christiansen viser rundt i fabrikshallerne, som er knopskudt ad flere omgange. Her er blandt andet en fem-akset fræser, der kan tage emner op til 3.000 millimeter.

- Den maskine har gjort en enorm forskel. Der er mange opgaver, som vi løste traditionelt før, som vi kan løse på den fem-aksede meget hurtigere.

En anden maskine er en drejebænk, der kan dreje og stanglade op til 75 mm aksler.

- Den har givet os nogle andre muligheder. Det har skaffet os nogle kunder til de store størrelser, og så får vi ofte også lov til at lave deres mindre emner, siger Søren Jaedicke Christiansen.

Kører i døgndrift
ECM har også fået en millionordre på rustfri håndteringsudstyr til en stor international kunde, som skal bruge udstyret på fabrikker både i Europa og Sydamerika. Det er en ordre, der rækker ind i 2016.

Det betyder, at der skal produceres dag og nat i landsby-virksomheden.

- Vi har et godt set up. Vi kører de mere specielle ting om dagen, og så lader vi mange af maskinerne stå og køre om natten uden, at de er bemandede. Maskinerne er automatiske, og så er de koblet til SMS, så den vagthavende kan blive kontaktet, hvis maskinen går i stå. Men det sker heldigvis sjældent, at folk skal afsted om natten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125