23948sdkhjf

Direktør: Mangel på medarbejdere minder om tiden før finanskrisen

Det er lønmodtagernes jobmarked i øjeblikket. Det oplever arbejdsgiveren på metalvirksomheden Wila i Silkeborg i hvert fald.
Administrerende direktør, Lars Lauridsen, kan nemlig ikke skaffe smede nok. Det sker, selv om han har puttet ekstra i lønningsposerne.

Manglen på medarbejdere betyder, at han må sige nej til ordrer.

- Lige nu mangler vi faktisk fem smede. Vi kan ikke skaffe den kvalificerede arbejdskraft, ergo kan vi heller ikke omsætte det, som vi gerne vil, siger han til DR Østjylland.

Virksomheden har også forsøgt alternative veje til den gode arbejdskraft uden held.

- Vi har forsøgt med at leje folk ind, men det kunne ikke rigtig lade sig gøre, da det er specielle opgaver, som vi går og laver, fortæller Lars Lauridsen til DR Østjylland.

Han mener, at situationen minder om tiden før finanskrisen. Flere ansatte har forladt Wila, fordi de er blevet tilbudt en marginalt højere løn et andet sted. Det presser lønnen, selv om direktøren mener, at det er helt fair, og et problem vi skal løse i fællesskab.

- Vi har alle sammen et fælles ansvar i samfundet med at opkvalificere folk og få uddannet nogle flere mennesker, siger han.

Metalbranchen kan også mærke, at mange unge vælger gymnasievejen efter folkeskolen. Lars Lauridsen har derfor et samarbejde med metalbranchen, hvor de prøver at gøre branchen attraktiv.

- Vi forsøger virkelig at gøre nogle ting for at få fat i de unge mennesker, for det er et rigtig interessant erhverv, som vi arbejder med. Det synes vi i hvert fald selv, siger Lars Lauridsen.

Virksomheden Wila har 60 ansatte og fire lærlinge.

Artiklen er en del af temaet Arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079