23948sdkhjf

Certificeringer er et plus

Industrien stiller store krav til dokumentation, kvalitet og leveringssikkerhed. Og til sporbarhed og holdbarhed. Det er underleverandører nødt til at tage seriøst og indrette sig efter, mener de hos Hedensted Maskinfabrik.
- Vi ønsker at fastholde vores kunder og meget gerne også at udvide kundegruppen med flere større virksomheder. Derfor har det været et logisk skridt for os at dokumentere vores høje kvalitet og effektive processer. Det giver vores kunder en tryghed og sikkerhed, at kvalitet og effektivitet er tænkt ind i alle faser af vores arbejde, siger Kim Kjær Andersen, direktør og medindehaver hos Hedensted Maskinfabrik.

Virksomheden er certificeret efter ISO 9001 og EN 1090 Exc 4. Selvfølgelig er det en lang og dyr proces at få certificeringerne. Men de er det hele værd, mener Kim Kjær Andersen. Det har fordele for kunderne, men bestemt også for medarbejderne.

- Det er en stor tilfredsstillelse, at vi får mere selvstændigt ansvar. Vi skal hele tiden have fokus på dokumentation, men får alligevel frigivet ressourcer, så vi arbejder mere effektivt og bedre kan yde den service til kunderne, som vi gerne vil, fortæller Joachim Damgaard Holst, konstruktør og projektleder.

Bygnings- og vindmølleindustrien er typiske eksempler på den stigende efterspørgsel på fuld sporbarhed i alle dele og processer i fremstillingen af komponenterne. Begge industrier kræver, at deres leverandører er EN 1090-certificeret, så de kan CE-mærke deres produkter.

Det kræver, at virksomhederne leverer dokumentation for alle faser og processer, at alle materialer er sporbare, og at medarbejderne er efteruddannet til fingerspidserne. Det har været en spændende og lærerig tid for svejseafdelingen hos Hedensted Maskinfabrik.

- Man kan sige, at vi vælger kunderne fra vindmølleindustrien og bygningsindustrien til. Vi vil gerne have kontakt til flere af de større spillere, og vi vil holde fast i den gode relation, vi har til vores nuværende kunder. Derfor skal vi kunne levere CE-mærkede stålkomponenter, slutter Kim Kjær Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109