23948sdkhjf

Automationsbranchen i medvind

Tirsdag blev SPS IPC Drives-messen skudt i gang i Nürnberg.
60.000 besøgende vil i de kommende dage lægge vejen forbi messecentret i Nürnberg for at se den nyeste udvikling i automationsbranchen.

- Stemningen i automationsbranchen er positiv, men ikke euforisk. Produktionen i Tyskland er steget med 2 procent i perioden januar-august, og salget er steget med 5 procent, fortalte Roland Bent, fra ZVEI-Fachverbands Automation og tilføjede blandt andet, at den svage eurokurs sammenlignet med blandt andet dollars har været en god driver for væksten.

Rekordstor messe
Ligesom den tyske automationsbranche generelt er SPS IPC Drives også i vækst.

- Udbuddet er blevet større og mere differentieret. Både antallet af udstillere og udstillerarealet har aldrig været større, og det er vi naturligvis stolte af, erklærede Johann Thoma, fra messearrangøren Messago.

- Antallet af udenlandske udstillere stiger stadig, vi bliver stadig mere internationale, lød det videre.

I alt 1.668 udstillere er i år med på messen, heriblandt flere danske, og de har lagt beslag på i alt 122.800 kvadratmeter messeareal.

- Vi forventer et besøgstal på niveau med sidste år. Antallet af forudregistreringer ligger over sidste år. Det vigtige er dog ikke antallet af besøgende, men at de rigtige besøgende kommer, sagde THoma.

Industri 4.0 i fokus
Et særligt fokus på årets messe er Industri 4.0 som har fået sit eget tema-område i Hal 3A.

- Flere udstillere har ønsket, at SPS IPC Drives fokuserer mere på Industri 4.0, konstaterede Roland Bent.

Han forklarede videre, at Industri 4.0 er i fuld gang med at blive forvandlet fra en teoretisk vision til virkeligheden ude i udviklingsafdelingerne og produktionshallerne. Derfor føler han også, at det er naturligt, at en af verdens største automationsmesser tager del i debatten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125