23948sdkhjf

Top 10: Her er metal- og maskinindustriens største overskud

En ny analyse viser, at de store stål- og metalgrossister sidder tungt på toppen af indtjeningen i den danske industri.

Industriens Top


Metal Supply udgiver hvert år "Industriens Top" i samarbejde med Jern & Maskinindustrien. Magasinet sætter skarpt på metal- og maskinindustriens underbrancher gennem brancheanalyser, interviews, reportager og meget mere.

Læs blandt andet en revy over alle årets højdepunkter i branchen samt syv gode råd til landets mange underleverandører fra både Danfoss, Grundfos, Siemens og Vestas.

Se Industriens Top her
De rustfri stålgrossister fylder godt på årets topliste over indtjening, som i dag offentliggøres af Jern & Maskinindustrien i det årlige magasin, Industriens Top.

Læs her: Industriens Top 2015

På indtjeningslistens øverste trin sidder eksempelvis Lemvigh-Müller, der specialiserer sig i rustfri plader, men også henter aktivitet fra at grossere el og vvs til byggeriet. De tre andre aktører i branchen er alle at finde blandt de 15 bedst tjenende aktører i 2014.

Men det billede smuldrer efter alt at dømme i 2015, hvor priserne på rustfri stål fra stålværkerne rasler ned, og procesudstyrsindustrien lider under geopolitisk uro i Rusland. Også værfterne, der er fint repræsenteret i Top 10, har været pressede i 2015, hvor den norske offshore-industri er løbet ind i en krise.

Halvdelen er gengangere
På den anden side melder automationsbranchen om bugnende ordrebøger, som sandsynligvis vil øge en række overskud i branchen, der i år har fem aktører i Top 25. Samme prognose lyder fra flere underleverandører, som også står til fremgang i næste års analyse.

Helt overordnet er det værd at bemærke, at otte af ti underbrancher fra Industriens Top har en virksomhed med i top 10, hvor fem virksomheder er gengangere i forhold til sidste år. Top 10-virksomhederne har til sammen tjent 503 mio. kr. i 2014, hvilket svarer til en andel på 51 procent af den samlede indtjening hos de overskudsgivende virksomheder. Det er i øvrigt en fremgang på 5 procent i forhold til indtjening blandt top 10-virksomhederne sidste år.

Hele analysen samt den fulde top 25-liste kan læses i Industriens Top, der byder på detaljerede analyser af 10 underbrancher fra metal- og maskinindustrien.

Læs hele magasinet her:

Jern & Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172