23948sdkhjf

Universal: Robot-potentialet stadig stort i Danmark

Bila bliver ny dansk eneforhandler af UR-robotterne. Salgspotentialet er stadig stort. Kun hver tiende industrivirksomhed med under 20 ansatte har en robot i dag, påpeger Universal Robots nye salgschef. Læs spørgsmål/svar interview med salgschefen her.
Fra årsskiftet er det Bila, som bliver salgskanal for de samarbejdende robotter UR3, UR5 og UR10 fra Universal Robots. Opgaven bliver at trænge endnu bedre igennem til de små og mellemstore virksomheder med historien om den fleksible og flytbare robot, siger UR’s danske salgschef Per Kloster Poulsen.

Hvorfor har Universal Robots valgt Bila som forhandler af UR-robotterne?

- Vi ser Bila som en stærk virksomhed med fokus på vækst og salg, og så har Bila netop opbygget afdelingen Bila Robotics med fokus på fleksible og samarbejdende robotter. Det er Bilas servicekorps og set up, der er afgørende for os, og vi forventer os et langsigtet samarbejde.

Hvordan kommer samarbejdet mellem Bila og UR til at fungere?

- Bila bliver eneforhandler og vil både sælge UR-robotter direkte til slutkunderne og til maskinbyggere og gennem robotintegratorer. Når virksomheder vælger UR-robotter til deres produktion, kan de således også købe robotterne hos deres lokale leverandør, som køber dem hos Bila.

Kun hver tiende industrivirksomhed med under 20 ansatte har en robot i dag, hvorfor?

- Der findes stadig flere steder en fejlagtig opfattelse af, at det er dyrt og lidt kompliceret at indføre en samarbejdende robot, og at man som virksomhed efterfølgende bliver afhængig af sin robotintegrator. Sådan behøver det ikke at være. Forhandleren eller integratoren kan være en vigtig medspiller som rådgiver og hjælpe med at skabe en fleksibel og flytbar løsning, der er nem at omstille til skiftende opgaver. Men derefter betjener og indstiller virksomhedens egne medarbejdere som regel UR-robotterne ligesom virksomhedens øvrige værktøj og maskiner.

Hvor i industrien er UR-robotten mest interessant?

- Det er den rigtig mange steder, men det drejer sig ofte om at tænke på det enkle. Når det handler om at føde en maskine, pakke eller håndtere emner, så er robotten oplagt, og det er i de funktioner, at robotten har den korte tilbagebetalingstid. Ofte handler det om at tænke meget enkelt.

Hvad skal der til for at rykke virksomhederne ind på automationsvejen?

- Det handler om at få virksomhederne til at opfatte robotten som et stykke værktøj med en lav indkøbspris og en nem indkøring. Derudover er det den lave vægt, og fleksibiliteten i at kunne flytte robotten rundt, der er interessant. Robotten bliver et værktøj, som maskin- eller procesoperatøren selv kan programmere, det er den historie, vi skal formidle.

Universal Robots har tidligere meldt ud, at der skal omsættes for 1 mia. kr. i 2017. Hvad er de konkrete mål for salget i Danmark efter den nye aftale med Bila?

- Vi har ikke længere mulighed for at melde de konkrete måltal ud, men vi har længe haft en kraftig vækststrategi, og vi kan sige, at den strategi fortsætter uændret efter denne her aftale med Bila.

Hvad er nøglen til den fortsatte kraftige vækst?

- I begyndelsen slog man meget på sikkerheden omkring robotten, og at UR-robotten er en robot uden afskærmning. Sikkerheden er vigtig, men det er mindst lige så vigtigt, at robotten er nem at programmere og nem at flytte rundt. Vi har jo kunder, der har robotten på en vogn, som de fragter rundt i virksomheden, så robotten udfører en opgave på en arbejdsstation den ene dag og så en anden opgave på en anden arbejdsstation dagen efter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.193