23948sdkhjf

Schneider Electric: Automation skal være nemt

Schneider Electric brugte SPS IPC Drives i Nürnberg til at vise, hvor nemt det kan være at automatisere.
Der findes et væld af muligheder, hvis man vil automatisere sin produktion. Men målet må være at gøre det enkelt for kunden – det mener man i hvert fald hos Schneider Electric, der på den netop overståede SPS IPC Drives i Nürnberg valgte at slå på nogle af de brugervenlige løsninger.

- Vi har vores Pacdrive 3-platform, hvor kunden kan opnå en betydelig reduktion i programmeringstiden ved at bruge de medfølgende application functions blocks, som udviklingssoftwaren indeholder. Det er for eksempel færdige funktionsblokke til håndtering af robotter eller op- og afrulningsfunktioner, fortæller John Mortensen fra Schneider Electric

- Vi har også udvidet vores ILM-koncept, der er et af de vigtigste elementer i modulær maskindesign. Med ILM motorerne har vi hidtil været lidt begrænset i forhold til valg af motorer med integreret servodrev, da der er nogle krav til den fysiske størrelse på servo-motoren for at kunne integrere servodrevet på motoren, fortsætter han.

- Men med vores nye Triple Servo Drev-løsning ILD får kunden flere muligheder for at lave en modulopbygget løsning. Nu kan kunden nemlig integrere tredjeparts motorer, mindre størrelse servo-motorer, samt vores ny servo-motorer i rustfri stål i sit modulkoncept. Til de meget komplekse og krævende maskinløsninger har vi lanceret en ny high end controller, der kan håndtere 130 akser synkront, fortæller John Mortensen.

Ønsker en samlet platform
John Mortensen forklarer, at det er en trend, at kunder ønsker en samlet platform de kan arbejde med. Tingene bliver mere og mere komplekse, og man ønsker ikke alle de snitflader, der er mellem forskellige producenter. Jo mere man kan integrere, jo mere får man foræret i ens udvikling.

- For os er målet derfor, at vi integrerer mere og mere i vores produkter, så kunden kan bruge sin tid der, hvor han har sin ekspertise. Vi ønsker at være en teknologipartner for vores kunder, og i fællesskab med dem udvikle deres automationsløsninger, samt gøre avanceret motionløsninger til et aktiv for vores kunder og ikke et problem, siger han.

Robot der er let at integrere
Blandt de mere sexede ting på Schneider Electrics stand var koncernens Ready to Run robot-koncept, som er endnu et eksempel på en løsning, der groft sagt bare skal sættes i stikkontakten for at virke.

- Det henvender sig til både slutkunder og integratorer. Målet er at gøre det nemmere at integrere en robotløsning i sin produktion. Vi leverer en færdig robotapplikation, som man ikke skal programmere, men parametrere via et færdigt HMI-interface, siger John Mortensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079