23948sdkhjf

Boeing indgår nye, danske samarbejder

Flygiganten underskrev onsdag otte nye samarbejdsaftaler med danske virksomheder.
Med de nye aftaler løber den totale værdi af samarbejdet med dansk industri op i mere end 28 mia. kr., hvis Danmark vel at mærke vælger Boeings F/A-18 Super Hornet i den igangværende kampflykonkurrence.

- Som verdens største aerospacevirksomhed har vi indgået en lang række partnerskabsaftaler med dansk industri, som vil bidrage til den teknologiske innovation og skabe langsigtede muligheder for vækst i Danmark, siger Debbie Rub, som er vice president og general manager for Boeings Global Strike division.

- Omfanget og mulighederne demonstrerer, at Boeing ikke alene vil opfylde de danske krav til industrisamarbejde, men levere langt flere muligheder, som en del af vores tilbud på F/A-18 Super Hornet til Danmark, tilføjer hun.

Samarbejdsaftalerne, der blev underskrevet onsdag, omfatter otte forskellige projekter og omfatter de ni virksomheder Danish Advanced Manufacturing Research Center, Danish Aerotech, IFAD, Falck Schmidt Defense Systems, LogPoint, Scandinavian Avionics, Sky-Watch, Systematic og UAS Test Center Denmark.

Boeing samarbejder med virksomhederne omkring en række langsigtede projekter, herunder et state-of-the-art forsknings- og udviklingscenter indenfor Cybersecurity og dataanalyse, et forsknings- og udviklingscenter indenfor UAV’er og anden autonom teknologi, et titanium forarbejdningscenter, Forward Air Control-systemer, der er kompatible med amerikanske standarder og NATO-standarder, og integration af en række danske produkter i Boeings omfattende portefølje af produkter indenfor både civil luftfart og militære platforme.

- Boeings industrisamarbejdsplaner i Danmark omfatter mere end 90 projekter i samarbejde med næsten 40 danske virksomheder i 20 kommuner over hele landet. Og vi arbejder fortsat med at udvikle og udvide vores aktiviteter, siger Gwen Kopsie, som er vice president for International Strategic Partnerships i Boeing.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079