23948sdkhjf

Crisplant sikrer Heathrow mod fly-terror

Londons største lufthavn installerer Aarhus-baserede Crisplants nyudviklede teknologi til bagagescreening.
Crisplant i Aarhus har udviklet tredje generation af et screenings-system til bagagehåndtering. Systemet kan så at sige se gennem kufferter og afsløre eksempelvis skjult sprængstof. Det skriver stiften.dk.

Screeningsystemet, der kan sikrer millioner af flypassagerer imod fly-terror, skal leve op til skærpede 2020 lovkrav til flysikkerhed.

Det har vakt interesse hos store, internationale lufthavne i Singapore og Heathrow i London, hvor
Crisplant og de tyske ejere Beumer installerer 32 af de nye screeningmaskiner i lufthavnens bagagehåndteringssystem.

Store krav til materialer og teknologi
Med det nye system bliver hvert enkelt stykke bagage lagt i en særligt udviklet transportbalje, hvor det bliver i hele screeningen.

Ifølge udviklingschef hos Crisplant, Uffe Lykkegaard, har det krævet sit at udvikle systemets transportbalje, så den lever op til internationale og nationale myndigheders krav.

- Det er i sig selv en vanskelig opgave at skelne sprængstoffer, som typisk er fremstillet af organisk materiale, fra bagagens andre organiske lavrisiko-materialer under screeningen. Processen vanskeliggøres yderligere af transportbaljens tilstedeværelse, idet strålingsenergien fra screeningsmaskinerne skal anvendes til detekteringsformålet i stedet for at blive absorberet af transportbaljen med fejlalarmer til følge. Det stiller ekstreme krav til transportbaljens materialevalg og geometriske udformning, siger Uffe Lykkegaard til stiften.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093