23948sdkhjf

Kraftig opgradering af svejsekapacitet

Den nordjyske underleverandør Hosta har opgraderet inden for både robot- og manuel svejsning.
En spritny svejserobot står i februar klar hos Hosta i Hjallerup. Underleverandøren har entreret med Danrobotics, og det betyder en kraftig opgradering af den automatiske svejsekapacitet.

- Svejserobotten har en manipulator på 4 meter, hvor den vi har i dag er på 1,6 meter. Det betyder, at der kan være tre gange så mange fiksturer oppe, hvilket vil give os højere kapacitet og mere fleksibilitet, forklarer Jonas Glerup, der er projektleder hos Hosta.

Velkendt teknologi
Som med virksomhedens eksisterende svejserobot er der tale om en ABB-robot.

- Den har samme størrelse, som den vi har i dag, men den er selvfølgelig nyere. Derudover er der en anden strømkilde på, og det skulle gerne give bedre kvalitet i svejseprocessen og dermed mindre efterbehandling, og så bliver den bedre til tyndplade, siger Jonas Glerup.

Hos Hosta kommer robotten til at svejse sort stål, og specifikt kommer den blandt andet til at bruges til boltsvejsning, som hidtil har været en manuel proces.

- De to robotter kommer til at køre sideløbende, og den nye kommer forhåbentlig også til at køre tre skift som den nuværende, fortæller Jonas Glerup.

Manuel svejsning opgraderes også
Oprustningen skyldes, at Hosta oplever stigende efterspørgsel fra eksisterende kunder, og af samme grund har også den manuelle svejsekapacitet fået et ordentligt nøk opad.

- Vi har udvidet med godt og vel 20 procent på sort jern og fordoblet på rustfri. Samtidig har vi forbedret arbejdsmiljøet med faste rustfri kabiner, der er afskærmet fra resten af huset og har etableret nye arbejdsborde og udsugning, lyder det fra Jonas Glerup.

- Vi har også forøget bemandingen med 20-30 procent, og der er blandt andet kommet en ekstra lærling og også nye svende. De nye svende er både på robotten og på sort jern, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11