23948sdkhjf

Lotek åbner sit første internationale datterselskab

Succes med servicering og installeringen af brand- og sikkerhedsudstyr på det maritime marked får det sønderjyske firma til at etablere sig i Göteborg fra årsskiftet.
Kravene er store til det sikkerhedsudstyr og brandmateriel, der findes ombord på de store fragtskibe, krydstogtsskibe og selv de mindste fartøjer. Derfor skal udstyret efterses og serviceres efter en lang række internationale standarder og bestemmelser. Overholdes reglerne ikke, må skibet ofte blive i havn, indtil kravene er opfyldt. Det kan betyde store økonomiske tab for rederierne.

Det er i det ”farvand”, det sønderjyske firma Lotek har befundet sig igennem flere år, og gennemført service og installering af nye brandslukningsanlæg, brandalarmeringssystemer og sikkerhedsudstyr, mens skibene lå til kaj eller befandt sig i rum sø. Opgaverne er løst ved egne aftaler med rederierne eller som underleverandør til virksomheder, der har haft totalservice på fartøjerne.

På blot fem år har Lotek fordoblet sin omsætning på de maritime opgaver, der i dag tegner sig for 30 procent af totalomsætningen. Den store succes får nu selskabet til for første gang at etablere et udenlandsk datterselskab. Det sker med udgangspunkt fra Göteborg, der er den største svenske havneby. Selskabet er en realitet fra 1. januar 2016, og vil fra begyndelsen have fem medarbejdere.

- Hemmeligheden bag vores fremgang er, at vi har veluddannede specialiserede medarbejdere, der har de nødvendige certifikater til at servicere brand- og sikkerhedsudstyr efter bestemmelser udstedt af eksempelvis Norske Veritas eller Lloyd’s Register. Vi er klar til at rykke ud døgnet rundt og på alle tænkelige tidspunkter. Ligger skibet i Genova og har behov for service her-og-nu, sender vi en skibstekniker afsted for at udføre service eller installeringsopgaven. Kan det ikke ske, mens skibet ligger til kaj, må teknikeren sejle med til næste havn og løse opgaven undervejs. Også selvom det er juleaften, siger administrerende direktør Ove Petersen, der ejer Lotek.

Indtil nu er de maritime opgaver blevet løst med udgangspunkt fra Silkeborg. Fremover vil en del af opgaverne blive løst fra Göteborg, og next stop på det internationale marked vil sandsynligvis være en anden større havneby i Nordeuropa.

Udover at servicere både handelsskibe, færger og krydstogtskibe servicerer Lotek eksempelvis også det sikkerhedsudstyr, der befinder sig i havvindmølleparker.

Lotek er en sammenslutning af virksomhederne Jydsk Brandmateriel, Midtjysk Brandteknik, Gloridan Aalborg og Gloridan Sjælland. Samlingen af virksomheder blev begyndt i 1990 og endelig gennemført i 2007. Selskabets beskæftiger fra 1. januar 2016 55 medarbejdere, hvoraf de 16 er i marineafdelingen. Selskabet kom i det seneste regnskabsår ud med en bruttoavance på 35 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078