23948sdkhjf

Værktøjets tilstand skal overvåges

Den tid, hvor maskinvirksomhederne kun beroede på, at maskinarbejderen kunne lytte sig til, at der var noget galt med værktøjet, er forbi.
Langt størsteparten af nye maskiner bliver i dag solgt med en indbygget overvågning af værktøjerne.

- De fleste maskiner bliver leveret med overvågning monteret i dag. Det er dels for at kontrolmåle værktøjerne, og dels for at overvåge slitage, siger Klaus S. Pedersen, direktør for TP Teknik, som er den danske hovedforhandler af Heidenhain.

Heidenhain er en stor tysk virksomhed, der blandt andet udvikler og producerer styringer til maskiner og avancerede længdemålere. Virksomheden producerer også drejegivere, linealer og taster.

Større efterspørgsel
Klaus S. Pedersen mærker en efterspørgsel efter Heidenhains overvågningsudstyr. Det er apparater, der med en probe rører ved det værktøj, der skal måles.

- Der er mange, der efterudruster maskiner med overvågning. Det er typisk på maskiner, der kører hele døgnet eller i hvert fald i lange processer på mange timer. Der er det ekstremt vigtigt, at man hele tiden har styr på værktøjets tilstand. Ellers risikerer du at ødelægge et dyrt emne.

Udskiftningen af værktøjerne foregår automatisk undervejs i produktionen. Så maskinerne sørger selv for det fornødne. Tidligere måtte man stoppe maskinen, kontrollere værktøjet, udskifte det, og først derefter sætte produktionen i gang igen. Det betød, at man mistede oppetid på maskinerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109